Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

L'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) és un organisme valencià d'ideologia pancatalanista que treballa per la coordinació dels estudis de Filologia Catalana en la Comunitat Valenciana. Agrupa els departaments de Filologia Catalana de l'Universitat de Valéncia i l'Universitat d'Alacant i els estudiosos de lletres de l'Universitat Jaume I de Castelló.

Història

Té el seu orige en l'antic Institut de Filologia Valenciana (IFV), un organisme científic de l'Universitat de Valéncia especialisat en l'estudi de la llengua valenciana pero en l'any 1978 se creà el IIFV en l'objectiu de l'estudi llingüístic i lliterari del valencià, dins del marc general de la llengua i la lliteratura catalana com a organisme de l'Universitat de Valéncia; l'iniciativa fon del professor pancatalaniste Manuel Sanchis Guarner. Posteriorment se sumaren al IIFV tres universitats de la Comunitat Valenciana.

L'Institut estigué inactiu fins que per Orde de la Generalitat Valenciana del 22 de novembre de l'any 1994 mamprengué les seues activitats unificadores, reactivant d'esta manera el Conflicte llingüístic valencià.

A la mort de Manuel Sanchis Guarner fon el seu director Joan Fuster i despuix Antoni Ferrando que ho ha segut durant els anys 1983-86 i 1992-2001.

Enllaç extern