Joventuts del GAV

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Escut del Grup d'Acció Valencianista

Les Joventuts del GAV (JJGAV per les seues sigles) és la divisió jovenil de l'associació Grup d'Acció Valencianista. De caracter valencianiste i jovenil, foren fundades a finals del anys 70 en el nom de Grup d'Estudiants Valencianistes (GEV).

Fundació i anys 80

En el nom de Grup d'Estudiants Valencianistes (GEV) foren fundades les Joventuts del GAV a finals dels anys 70. La seua activitat, a banda de les activitats habituals de l'associació, es centrava en els coleges valencians, a on els estudiants tenien implantació, plantant cara al catalanisme en les escoles. La seua activitat contínua a lo llarc de la década dels anys 80 i ya a finals de la mateixa década, passa a denominar-se oficialment "Joventuts del GAV".

De les Joventuts del GAV han format part personalitats com: l'expresident del GAV, Manolo Latorre, l'escritor Carles Recio, el filòlec Artur Ahuir (actualment en l'AVLL, el polític Josep Maria Chiquillo o els posteriorment militants del BLOC, Vicent Flor i Pere Fuset.

Anys 90

Despuix de certa inactivitat a finals dels 80, a principis de la década dels anys 90, foren revitalisades pel president de l'entitat, Pere Aguilar. En un bon grapat de gent jove, les Joventuts del GAV tornen al carrer i realisen multitut d'activitats i campanyes, entre les que destaca per eixemple en l'any 1992 la campanya "Espanya 92 - Valencia 0", entre moltes atres.

Vore també

Enllaços externs

Joventuts del GAV