Pere Fuset

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pere Sixte Fuset i Tortosa
Pere Fuset
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Sociòlec i polític.
Naiximent: 16 de juliol de 1982
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Pere Sixte Fuset i Tortosa (Valéncia, 16 de juliol de 1982) és un sociòlec, polític, regidor i portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Valéncia d'ideologia pancatalista, i creador del portal web Valencianisme.com[1].

Biografia[editar | editar còdic]

En la seua joventut milità en les Joventuts del Grup d'Accio Valencianista[2], el qual abandonà per a passar a formar part de la branca jovenil del BLOC.

En novembre de l'any 2000 va crear el portal web Valencianisme.com a on va impulsar campanyes com la que va reclamar la tornada de la selecció valenciana de fútbol o l'impuls de la doble denominació "valencià/català" per al idioma valencià en l'àmbit internacional. També va impulsar el desaparegut Diari Parlem[3].

Fuset, és militant del Bloc Nacionalista Valencià i Compromís. Entre els anys 2005 i 2008, va ser secretari general del Bloc Jove, la branca jovenil del BLOC, i també ha segut portaveu nacional.

En les eleccions municipals de març de l'any 2011, Pere Fuset va ser el número 5 de la candidatura de Compromís, i en setembre de 2011 va ser elegit candidat al Senat per Compromís-Q per a les eleccions generals de l'any 2011. Actualment és el representant de Compromís en el Consell Rector de la Junta Central Fallera[4].

En les eleccions municipals de 2015 va ser elegit regidor a l'Ajuntament de Valéncia, sent elegit regidor de cultura festiva i portaveu del grup Compromís en l'ajuntament d'esta ciutat.

Referències[editar | editar còdic]