Llenguage de programació

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Captura de la microcomputadora Commodore PET-32 mostrant un programa en el llenguage de programació BASIC, baix el emulador VICE en una distribució GNU/Linux.
Un eixemple de còdic font escrit en el llenguage de programació Java, que imprimirà el mensage "Hello World!" a l'eixida estàndart quan és compilat i eixecutat

Un llenguage de programació és un llenguage formal dissenyat per a realisar processos que poden ser portats a terme per màquines com els computadors.

Poden usar-se per a crear programes que controlen el comportament físic i llògic d'una màquina, per a expressar algoritmes en precisió, o com a modo de comunicació humana.

Està format per un conjunt de símbols i regles sintàctiques i semànticas que definixen la seua estructura i el significat dels seus elements i expressions. Al procés pel qual s'escriu, es prova, es depura, es compila (de ser necessari) i es manté el còdic font d'un programa informàtic se li crida programació.

També la paraula programació es definix com el procés de creació d'un programa de computadora, per mig de l'aplicació de procediments llògics, a través dels següents passos:

  • El desenroll llògic del programa per a resoldre un problema en particular.
  • Escritura de la llògica del programa amprant un llenguage de programació específic (codificació del programa).
  • Ensamblage o compilació del programa fins a convertir-ho en llenguage de màquina.
  • Prova i depuració del programa.
  • Desenroll de la documentació.