Manitoba

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació en Canadà

Manitoba és una de les dèu províncies de Canadà. La província té una superfície de 649.950 km² en la que predominen les praderies i un clima continental, en mils de llacs i molts rius. L'economia del territori es basa en la agricultura que es practica en les fèrtils zones del sur i l'oest de la província. Atres sectors econòmics importants són el transport, la manufactura, la mineria, l'explotació forestal, l'energia i el turisme.

La capital i major localitat de Manitoba és Winnipeg, octava ciutat de Canadà en població i llar del 60% dels habitants de la província. Winnipeg és la sèu del govern provincial i en ella es troben l'Assamblea Llegislativa de Manitoba i el Tribunal d'Apelació de Manitoba, que és el màxim orgue judicial. Quatre de les cinc universitats de Manitoba, els seus equips deportius professionals i la major partix les activitats culturals estan en Winnipeg.

Els comerciants de pells varen aplegar per primera volta al territori de l'actual Manitoba a finals del sigle XVII i la zona va passar a ser el cor de la Terra de Rupert, propietat de la Companyia de la Baïa de Hudson. Manitoba va alcançar la categoria de província de Canadà en l'any 1870, despuix de la Rebelió del Riu Rojo.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons