Miquel Castellano

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Miquel Castellano i Arolas
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Escritor i editor.
Naiximent: 1960
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Miquel Castellano i Arolas (Valéncia, 1960). Escritor i editor valencià. Va fundar l'editorial Accio Bibliografica Valenciana.

Miquel Castellano naixqué en Benimaclet l'any 1960. Compromés des de la seua joventut en la cultura valenciana, es llicencià per l'Universitat Nacional d'Educació a Distància i eixercix la docència, en calitat de professor de Cultura Valenciana, en l'Universitat Popular de Valéncia.

Artícul de prensa

Miquel Castellano és un editor i intelectual valencianiste que ha cultivat diversos camps com la poesia, la narrativa o l'ensaig. En la seua faceta d'escritor, Miquel Castellano s'ha donat a conéixer per un parell de poemaris que han bastat per a situar-lo, a pesar de la brevetat de la seua producció poètica, entre les veus més prometedores de la lírica contemporànea escrita en llengua valenciana. Es tracta de Poemar: poemes d'amar (Valéncia. Acció Bibliogràfica Valenciana Fil d'Aram, 1996) i Terra Nostra (poemes valencians) (Aneu. Aneu., 1996).

Ademés d'estes brillants coleccions de versos, l'escritor valencià ha donat a l'imprenta algunes obres ensagístiques de notable interés per al coneiximent de l'història i la cultura de la terra valenciana. Destaquen les titulades: L'Administració territorial valenciana (Valéncia, Lo Rat Penat, 1995) i Eduart Escalant: homenage en el seu centenari. Antologia (Valéncia. Acció Bibliogràfica Valenciana Fil d'Aram, 1996).

Obra

poesia

ensaig

Vore també

Referències