Murla

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Murla, Marina Alta

Murla és un poble valencià situat en la Província d'Alacant, en la Comarca de la Marina Alta.

Localisació

Municipi valencià situat en la Marina Alta, en la subcomarca de la Vall de Pop. Es troba a uns 20 km. de Dénia i a uns 90 de la ciutat d'Alacant. Segons el cens del INE de l'any 2018, conta en una població de 493 habitants i una superfície aproximada de 6 km. quadrats. Llimita en les localitats d'Orba, Parcent, Benigembla i la Vall d'Alauar.

Festes

A l'hivern es celebra la festa de Sant Sebastià, el 20 de giner. En l'estiu es celebren les festes patronals dedicades a la Divina Aurora i al Crist del Salvador, el dies 5 i 6 d'agost, a on destaca per la seua bellea el tradicional Cant de l'Aurora. Ya en la primavera d'hivern es celebra la festa de Sant Miquel, el dia 29 de setembre.

Monuments

Iglésia fortificada de Sant Miquel Arcàngel, Murla
  • Iglésia parroquial de Sant Miquel Arcangel (Castell de Pop). L'iglésia està construida sobre el primitiu castell islàmic, del que encara es conserva una torre. El seu campanari original es va caure en el sigle XVIII, pero el restant de l'iglésia es conserva molt be.
  • Ermita de la Sanc o Ermita de la Divina Aurora.
  • Ermita de Sant Sebastià.
Municipis de La Marina Alta

Alcanalí    L'Atzúvia    Beniarbeig    Benidoleig    Benigembla    Benimeli    Benissa    Calp    Castell de Castells    Dénia    Gata    Llíber    Murla    Ondara    Orba    Parcent    Pedreguer    Pego   El Poble Nou de Benitachell    Setla i Mirarrosa    Ràfol d'Almúnia    Sagra    Sanet i Negrals    Senija    Teulada    Tormos    Vall d'Alcalà    La Vall d'Ebo· La Vall de Gallinera    La Vall d'Alauar    Verger    Xaló    Xàbia