Plataforma No Hablamos Catalán

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La Plataforma No Hablamos Catalán (NHC) (en valencià Plataforma No Parlem Català, en balear Plataforma No Xerram Català i en Aragonés Oriental i Pllataforma No Charrem Catalá[1]) és una plataforma integrada per persones, associacions i entitats d'Aragó, Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears, creada en Fraga el 11 de juny de 2008, en l'objectiu d'opondre's a incloure el terme de català o llengua catalana per a designar a la llengua o llengües de l'Aragó Oriental en la Llei de Llengües d'Aragó. La plataforma defén que estes comarques son de llengua i cultura aragoneses i defén les seues modalitats llingüístiques postulant que no es parla català més allà dels llímits de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Els promotors són Pablo Pintado, membre del Rolde Choben i del Partit Aragonés, Héctor Castro, Lorenzo Pastor, Raúl Vallés i Adolfo Herrera.

Està formada per entitats que tenen com objectiu defendre la cultura, el patrimoni i les llengües de cada comunitat autònoma de l'antiga Corona d'Aragó, aragonés, valencià, català i balear, al igual que la llengua que els vincula, rebujant el concepte dels països catalans dut a terme per sector d'ideologia pancatalanista.

Algunes de les entitats integrades o que han mostrat el seu recolsament son: UA (Unidad Aragonesa), FIA (Federación de Independientes de Aragón), PCUA (Partido de Ciudadanos Unidos de Aragón), PSD (Partido Social Demócrata), ademés del Moviement Estudiantil Valencianiste de la Comunitat Valenciana, Unió d'es Pobble Baléà de les Illes Balears, i de Convivencia Cívica Catalana de Catalunya.

Referències

Enllaços externs