Poesia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La poesia és, en lliteratura, l'art d'expressar un contingut espiritual propi, per mig de paraules dispostes segons una mètrica. La poesia popular és la poesia creada per un poble per a expressar la seua identitat, en unes vivències elementals, i permanents, en les que es reconeix com a tal poble.

També es diu poesia a una obra en vers. I podem distinguir les obres escrites en vers; en el conjunt d'obres poètiques d'un poeta, o de diferents poetes, produïdes en una época, una llengua determinada, un gènero, etc.

Tradicionalment, es distinguixen tres gèneros poètics: l'èpic, el líric i el dramàtic.

Sense d'especificar la temàtica, la poesia moderna es definix per la seua capacitat de síntesis i d'associació. La seua principal ferramenta és la metàfora, és dir, l'expressió que conté implícita una comparació entre térmens que naturalment es sugerixen uns a un atres, o entre els que el poeta troba subtils afinitats. Autors moderns han diferenciat metàfores d'imàgens, paraules que la retòrica tradicional emparenta. Per a estos autors, l'image és la construcció d'una nova realitat semàntica a través de significats que en conjunt sugerixen un sentit unívoc i a la volta diferent i estrany.

El Dia Internacional de la Poesia es celebra el 21 de març.

Enllaços externs[editar | editar còdic]