Portal:Matemàtica

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
  Portal   Nuvola apps kdmconfig.png WikiProyecto   Nuvola filesystems services.png Artículo bueno.svg Artículs destacats y bons   Nuvola apps kcmsystem.pngMantención  
Math.svg Portal de Matemàtica

Nuvola filesystems services.png Introducció


La matemàtica, (del grec μάθημα, máthema: ciència, coneiximent, aprenentage, μαθηματικoς, mathematikós: amant del coneiximent) és l'estudi de patrons en les estructures d'ents abstractes i en les relacions entre elles.

Encara que la matemàtica siga la suposta «Reina de les Ciències», ella mateixa no es considera una ciència natural. Principalment, els matemàtics definixen i investiguen estructuras i conceptes abstractes per raons purament internes a la matemàtica, degut a que tals estructures poden proveir, per eixemple, una generalisació elegant, o una útil ferramenta per a càlculs freqüents. Ademés, molts matemàtics estudien les seues àrees de preferència simplement per raons estètiques, veent aixina la matemàtica com una forma del art en lloc d'una ciència pràctica o aplicada. És orige en les ciències naturals, i moltes voltes troben les seues aplicacions en elles, particularment en la Física.


Nuvola filesystems services.png Subdivisions de la matemàtica


Geral
General
tn
Teoría de números
Álg
Àlgebra
(Portal:Àlgebra)
Geo
Geometria
(Portal:Geometria)
Analyse
Anàlisis matemàtic
Topología
Topologia
Estadística
Estadística y Provabilitat
Combinatoria
Matemàtica discreta


  editar

Les matemàtiques tenen moltes branques com: estadística,geometria,àlgebra,càlcul..