Proyecte:Política d'us d'imàgens

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La següent és una chicoteta llista de recomanacions per al bon us de imàgens. Les raons de cada una estan explicades devall de la llista.

Al pujar l'image

 • Tin en conte el drets d'autor al pujar imàgens.
 • Utilisa la pàgina de descripció d'image per a descriure una image i la seua situació respecte al seu copyright. Que quede clar que saps que l'image o figura té copyright, i que saps a qui pertany.
 • Utilisa un nom clar i detallat. Note's que d'existir ya una image en el mateix nom, esta serà reemplaçada en la nova.
 • Al colocar una image en una pàgina, procura no especificar un tamany concret: si només uses Thumb, les miniatures apareixeran en el tamany indicat per cada usuari en les seues preferències.
 • L'image pot ser editada prèviament a ser pujada de manera que mostre només la seua àrea important, retallant la part sobrant de l'image que poguera no interessar.
 • Per a cada image en text ha d'adjuntar-se, si és possible, una versió adicional sense text per a facilitar la seua utilisació per les Wikis en atres idiomes. És dir, pujant primer l'image sense text, i editant en acabant el text per a la seua publicació.
 • Els crèdits d'una image no han de ser colocats sobre la mateixa image, sino en la seua pàgina de descripció.
 • Utilise el format JPEG per a imàgens fotogràfiques, dibuixos artístics en color, mapes i el format SVG per a icons, dibuixos tècnics, gràfics, banderes, etcétera. Es desaconsella (llig este) l'us d'imàgens de format GIF.

Al colocar-la en un artícul

 1. al colocar una image en una pàgina, esta ha de ser acompanyada per un text alternatiu.
 2. L'image ha de ser conseqüent en el text a que oferix la seua ilustració.
 3. Cal triar el tamany adequat segons l'artícul i tipos, usant els paràmetros disponibles per a la presentació de l'image. Sempre que siga possible, es recomana indicar simplement Thumb, de manera que es mostre una miniatura del tamany indicat per cada usuari en les seues preferències.
 4. Evitar insertar excessives imàgens en un mateix artícul i han d'enllaçar-se des de l'artícul.

Al categorisar-la

No oblides categorisar l'image. Recorda que les categories han d'indicar-se, excepte per a topònims i noms (en els que ha d'usar-se la grafia original), i els taxones de sers vius (en els que s'utilisa el nom científic (llatinisat).

Copyright per a imàgens

Nota: esta no és la política oficial sobre Proyecte:Drets d'autor, sino simplement un recordatori i alguns consells adicionals.

Quan puges una image, assegura-te que l'image te pertany, que es trobe dins del domini públic o que l'autor haja acceptat llicenciar l'image baix els térmens d'alguna llicència lliure (açò és, que permeta la redistribució, les obres derivades i l'us comercial, sense exigència de notificació prèvia). No oblides indicar la llicència correcta usant la plantilla corresponent. Per a més informació, consulta.

Vore també