Ricardo Caballer

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Ricardo Caballer és el nom i el llinage de la família de pirotècnics valencians més afamada del món. L'empresa pirotècnica rep del nom de RICASA (Ricardo Caballer, S.A.).

Història[editar | editar còdic]

L'història de Ricardo Caballer, S.A. (RICASA) comença en el seu fundador, D. Vicente Caballer Calatayut, que en un bon dia de l'any 1881 va fundar l'empresa de pirotècnia de la qual va nàixer l'actual de la mà de D. Ricardo Caballer Zamorano.

Seguint la tradició, la firma és ara gestionada per D. Ricardo Caballer Estellés i D. Ricardo Caballer Cardo, net i besnet respectivament del fundador.

Hui seguix mantenint l'esperit i la filosofia que llavors va inspirar el fundador: treballar en entusiasme per a transmetre en els fòcs en celebracions especials, l'alegria i el plaer de sons i la lluentor de colors que arrebaten els sentits; sentiment que moltes voltes les paraules no poden expressar.

L'empresa[editar | editar còdic]

Pirotècnia Ricardo Caballer, S.A. (Ricasa), és una empresa valenciana especialisada en la fabricació de tota classe d'artificis pirotècnics, a la vanguarda en l'investigació i la realisació de novetats i efectes per a Fòcs Artificials de qualsevol classe: Terrestres, Aéreus, Piromusicals, d'Escenari, etc.

Suministra productes pirotècnics en els cinc continents. Té delegacions en Madrit i Eivissa i és el proveïdor de Fòcs d'efectes especials per a diversos parcs temàtics.

L'empresa és contractada per a les principals festes valencianes, Falles, Magdalena i les Fogueres, obtenint numerosos premis en tots els llocs.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]