Usuari:Rubencbr

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Naixcut en Valéncia en 1983, vaig cursar estudis d'Educació General Bàsica i Formació Professional (1º i 2º grau). Fins a uns mesos pensava que el valencià que havia estudiat en el colege era "valencià" i resulta que he vixcut enganyat tota la meua vida, ya que m'han ensenyat un "híbrit" o com li diuen ara "valencià normalisat" (bo al meu i a tota la meua generació inclosa la del meu germà que és de 1981). Per este motiu i despuix de vore la manipulació burda, grotesca i traïdora que han fet en el nostre idioma vaig a intentar posar el meu granit d'arena per a que l'idioma valencià no desaparega ni s'assimile en el català.

A vegades tinc dubtes en les normes ortogràfiques que tenim en la Comunitat Valenciana, dubtes raonables ya que vaig estudiar valencià en les normes ortagràfiques de Castelló, pero per aclarir-les tan sols he de pegar una miradeta al Informe sobre la Llengua Valenciana i Propostes de Revalencianisació [1] per a donar-me conte de la barbaritat que han i estan fent, tant el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, com el Partit Socialiste del pais valencià, aixina com tots els grups pancatalanistes. No passa res, en estes accions tan sols em reafirme i fortifique en els meus idearis i principis.

Es molt curiós com en les comarques del nort de la Comunitat (on viu yo), molta gent parla en valencià utilisant paraules valencianes de tota la vida, com anous, armeles, "en" i no "amb", la forma "este, estes, estos, etc.." i no "aquestes, etc..." i despuix et fixes que en escrits formals utilisen les formes catalanisades, obedint a les "Bases del 32". És molt curiós, la veritat, pero també està clar perqué utilisen esta ortografia, si no ho fan, no poden competir ni per a un post de treball, ni per a traure el títul de la Junta Calificadora i despuix diuen que no hi ha adoctrinament... No, no, que baixe Deu i que ho mire.

Tot el que inserte o modifique serà sempre de bon roll per a ampliar coneiximents.

Enllaços externs

Informe sobre la Llengua Valenciana i propostes de Revalencianisacio