Vicent Pons Alos

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Erro al crear miniatura: Falta archiu
Vicent Pons Alós

Vicent Pons Alós , naixcut en la comarca de La Ribera, en la Comunitat Valenciana. Capella i professor titular de Ciències i Tècniques Historiogràfiques de l'Universitat de Valéncia i nomenat canonge archiver de la Catedral de Valéncia per el cardenal arquebisbe de Valéncia, Agustí García-Gasco, en el mes de febrer de l'any 2008.

A banda, Pons ha segut, recentment, vicari de les parròquies de Sant Dionís de Valéncia i de San Pancraci. Fon comissari eclesiàstic de la exposició de la Llum de les Imàgens de Xàtiva. Pons Alós ha centrat la majoria dels seus estudis en els archius valencians, aixina com en investigacions sobre l'història de l'Iglésia en Valéncia, noblea i confraries de l'edat mija o Diplomàtica i Heràldica.

Estudis de Teologia

Entre els anys 1997 i 2002 estudià Teologia en la Facultat de Teologia. "Sant Vicent Ferrer" de Valéncia, fon ordenat capella en 2003.

Ademés, ha eixercit el càrrec de responsable del Archiu de la Colegiata de Xàtiva des de l'any 1983 i ha treballat en l'organisació i descripció del molts archius valencians, entre ells els parroquials de Carcaixent, Ayora, Vall de Càrcer i Enguera, entre atres.

Actualitat

En l'actualitat, impartix docència en matèries d'archivística i història del llibre en la Diplomatura de Biblioteconomia i Documentació de l'Universitat de Valéncia.

Enllaços Externs