Vicent Rebollar

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vicent Rebollar i Cerdà
Vicent Rebollar i Cerdà
Vicent Rebollar rebent un premi.
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Escritor i divulgador cultural.
Naiximent: 25 de giner de 1931
Lloc de naiximent: Almenara, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 7 de decembre de 2021
Lloc de defunció: Sagunt (Província de Valéncia

Vicent Rebollar i Cerdà (Almenara, 25 de giner de 1931 - † Sagunt, 7 de decembre de 2021), fon un escritor i divulgador cultural valencià.

Estudis[editar | editar còdic]

Cursà estudis de Bachiller en l'Institut Francesc Ribalta de Castelló i Salesians de Valéncia ciutat, per a en acabant matricular-se en Mestria Industrial i Ingenieria Tècnica.

Eixercí durant onze anys com a monitor de Formació Professional en el Ministeri de Treball (PPO). Professionalment va eixercir com a director i assessor en diverses empreses d'àmbit estatal i internacional.

Fon membre de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, articuliste, conferenciant, fundador de la revista "L'Agüelet", ademés de publicar artículs en revistes d'economia empresarial, sobre formació logística i productivitat.

Posseïa la targeta de "Investigador Estatal" del Ministeri de Cultura, i les seues investigacions publicades tractaren de les raïls de la nostra terra; publicacions que edita Difusió Cultural d'Amics L'Agüelet, de la qual fon president.

Publicacions[editar | editar còdic]

Té publicades 52 obres entre valencià i castellà, de les que destaquen, per eixemple, "Contalles i relats d'estiu", "La familia", "Almenara, pasado, presente y futuro", "Poemes d'un valencià", "Nits de contes i relats", "Genealogía de la familia Próxita en el estado de Almenara" aixina com "Contes infantils" (10 vol.), "Personages valencians" (10 vol.) i "Personages del Comtat d'Almenara" (10 vol.).

Activitats[editar | editar còdic]

En la seua etapa com a president del Comite de l'Idioma Valencià s'edità el "Mapa de les Comunitats Llingüistiques d'Europa" i el llibre "El valencià, una llengua del sigle XXI", presentant-los en el Parlament Europeu (Brusseles, Bèlgica) aixina com en les exposicions de "Expolingua" de Madrit i Lisboa (Portugal). La seua presència i participació en estes fires i congressos, aixina com la seua contribució en les publicacions que es presentaven, fon decisiva per a l'èxit d'estos acontenyiments.

Enllaços externs[editar | editar còdic]