Diferencia entre pàgines "Ramón Menéndez Pidal" i "L'Enciclopèdia en valencià"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Diferencia entre pàgines)
Anar a la navegació Anar a la busca
 
 
Llínea 1: Llínea 1:
[[Image:Ramón Menéndez Pidal 01.jpg|thumb|230px|Ramón Menéndez Pidal]]
+
[[Image:L'Enciclopedia.png|right|thumb|<CENTER>Logo de L'Enciclopèdia</CENTER>]]
'''Ramón Menéndez Pidal''' ([[La Corunya]], [[13 de març]] de [[1869]] - [[Madrit]], [[14 de novembre]] de [[1968]]) fon un filòlec i historiador espanyol.  
+
'''L'Enciclopèdia'''  és una [[Proyecte:L'enciclopèdia lliure|enciclopèdia de contingut lliure]] en [[Llengua valenciana|valencià]] escrita colaborativament des d'Internet per voluntaris, usant un programa lliure nomenat [https://www.mediawiki.org/ MediaWiki]. Visiteu la seua pàgina web per a obtindre mes informació (en [[anglés]]). L'Enciclopèdia en valencià i el seu portal web ''www.lenciclopedia.org'' no formen part de la Fundació Wikimedia, proveïdor d'este programa lliure.
  
==Biografia==
+
'''L'Enciclopèdia''' fon creada el [[2 de decembre]] de [[2007]] i '''es l'única enciclopèdia en valencià que existix en Internet'''.
  
Verdader iniciador de la filologia hispànica, creà una important escola d'investigadors i crítics. Fon discípul de [[Marcelino Menéndez Pelayo|Menéndez Pelayo]] en l'Universitat de Madrit, a on es va doctorar en [[1893]]. Membre de la [[Real Acadèmia de la Llengua|Real Acadèmia]] ([[RAE]]) des de [[1902]], va presidir esta institució a partir de l'any [[1925]].
+
'''L'Enciclopèdia''' té com a objectiu crear una gran enciclopèdia lliure en valencià i difondre la [[llengua valenciana]] a través d'Internet. Este proyecte pretén fer una enciclopèdia electrònica en valencià de contingut lliure i oberta a tots. La major part dels continguts poden ser millorats per qualsevol persona que accedixca a l'Enciclopèdia.
  
A través del Centre d'Estudis Històrics (fundat en l'any [[1910]]) i de la Revista de Filologia Espanyola ([[1914]]) va propiciar el sorgiment d'una nova generació d'investigadors com [[Américo Castro]], [[Dámaso Alonso]] o García Solalinde. Durant la [[Guerra Civil espanyola|Guerra Civil]] es va refugiar en [[Cuba]] i en els [[Estats Units]].
+
Tots els artículs d'esta enciclopèdia són artículs copyleft, d'esta manera pots copiar-los en les mateixes condicions, indicades en la pàgina de la [http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ llicència Creative Commons] (compatible en la [http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html llicència GNU FLD]). Esta llicència és totalment compatible en els artículs d'atres uiquipèdies internacionals, per lo tant, pots traduir els artículs d'estes uiquis per a ampliar la '''L'Enciclopèdia''' en valencià.
  
Menéndez Pidal incorporà als estudis llingüístics i lliteraris del seu país els métodos comparatistes i historicistes europeus, en lo que va assentar les bases de la moderna filologia hispànica i es va convertir en un dels més prestigiosos romanistes de l'época. En ''La llegenda dels infants de Lara'' ([[1896]]) inicià els seus treballs sobre èpica espanyola primitiva, llabor continuada en una série d'ensajos sobre el ''Poema del Cid'', cuidadosament editat per ell entre [[1908]] i [[1911]], i en obres com ''L'epopeya castellana a través de la lliteratura espanyola'' (1910) i ''La Chanson de Roland i el neotradicionalismo'' ([[1959]]). El seu apreci per la figura de [[Rodrigo Díaz de Vivar]], en consonància en els autors de la [[Generació del 98]], el va portar a escriure ''L'Espanya del Cid'' ([[1929]]), en la que va manifestar la seua dimensió d'historiador.
+
En la vostra ajuda i colaboració cada volta L'Enciclopèdia en [[Llengua valenciana|valencià]] tindrà molts més artículs i informació. Cada dia, molts colaboradors fan decenes d'edicions i creen artículs nous en L'Enciclopèdia.
  
==Obra==
+
== Història ==
 +
=== Naiximent de L'Enciclopèdia ===
 +
'''L'Enciclopèdia''' fon creada el [[2 de decembre]] de [[2007]] i '''es l'única enciclopèdia en valencià que existix en Internet'''.
 +
*El primer usuari registrat en l'Enciclopèdia fon provablement [[Usuari:Ssurfer|SSurfer]].
 +
*Els primers usuaris actius que editaren els primers artículs foren [[Usuari:Mixalberto|Mixalberto]] i [[Usuari:Ssurfer|SSurfer]].
  
*''La leyenda de los siete infantes de Lara (Menéndez Pidal)|Leyenda de los siete infantes de Lara'' (1896)
+
=== U dels portals més visitats en llengua valenciana ===
*''Catálogo de las Crónicas Generales de España'' (1898)
+
[[Image:L'enciclopedia logo 10 anys.png|right|200px|thumb|Logotip de L'Enciclopèdia en l'any 2017, celebrant els 10 anys des de la seua fundació.]]
*''Antología de prosistas castellanos'' (1898)
+
*Des de l'any [[2009]] [[L'Enciclopèdia en valencià]] s'ha convertit en u dels portals líders en [[llengua valenciana]] sent en ocasions el portal més visitat en valencià i arribant a estar en el [http://www.alexa.com/siteinfo/lenciclopedia.org#trafficstats puesto nº 13.577] dins del ranking de totes les pàgines visualisades en Espanya, segons les medicions publiques d'[[Alexa.com]].
*''Notas para el romancero del Conde Fernán González'' (1899)
 
*''Poema de Yuçuf'' (1902)
 
*''Manual elemental de gramática histórica española'' (1904)
 
*''El dialecto leonés'' (1906)
 
*''La epopeya castellana a través de la literatura española'' (1910)
 
*''Cantar del mío Cid: texto, gramática y vocabulario'' (1908–1912)
 
*''Orígenes del español'' (1926)
 
*''Flor nueva de romances viejos'' (1928)
 
*''La España del Cid'' (1929)
 
*''La idea imperial de Carlos V'' (1938)
 
*''El idioma español en sus primeros tiempos'' (1942)
 
*''La lengua de Cristóbal Colón'' (1942)
 
*''La lengua de Cristóbal Colón y otros ensayos'' (1942)
 
*''Historia y epopeya de los orígenes de Castilla'' (1942)
 
*''Historia del Cid'' (1942)
 
*''Toponimia ibero-vasca en la Celtiberia'' (1950)
 
*''Reliquias de la poesía épica española'' (1952)
 
*''Toponimia prerrománica hispana'' (1952–1953)
 
*''Romancero hispánico'' (1953)
 
*''Toponimia prerrománica hispana'' (1953)
 
*''Castilla, la tradición, el idioma'' (1955)
 
*''Poesía juglaresca y juglares'' (última redacció de 1957)
 
*''En torno a la lengua vasca'' (1962)
 
*''El Padre Las Casas: su verdadera personalidad'' (1963)
 
*''Crestomatía del español medieval'' (1965–1966)
 
*''Historia de España'' (iniciada en 1935 i completada en 2004)
 
  
==Cites==
+
*L'Enciclopèdia en valencià rep una mija de 500 visitants diferents al dia.
  
{{Cita|''Es la lengua valenciana la primera lengua romance literaria de Europa, de cuyos clásicos no sólo aprendieron catalanes sino incluso castellanos.''|''Manual elemental de gramática histórica española'' (Madrid, 1904).}}
+
==== 1.000.000 de visites ====
 +
En [[febrer]] de l'any [[2010]] L'Enciclopèdia en valencià superà el milló de visites al seu portal des de la seua creació. Una sifra que confirma l'acceptació i l'ampla audiència de L'Enciclopèdia en llengua valenciana.
  
{{Cita|''... Cataluña entonces era sólo Marca Hispánica y hablaba provenzal, del que desciende el catalán. A diferencia del valenciano que viene de la lengua romance y una buena muestra es el libro de San Pedro Pascual, escrito en romance, y que se conserva en El Escorial: San Pedro Pascual nació en 1227, once años antes de la Reconquista de Valencia, y era hijo de padres mozárabes...''|''El idioma español en sus primeros tiempos'' (Madrid, 1957)}}
+
==== 3 millons de visites ====
 +
A lo llarc de l'any [[2012]] L'Enciclopèdia en valencià superà àmpliament els tres millons de visites al seu portal des de la seua creació.
  
Ramón Menéndez Pidal, conta que Mio Cid, [[El Sit|Rodrigo Díaz de Vivar]], al conquistar la ciutat de Valéncia, en 1090, encarregà la vigilància i defensa de la ciutat als [[Mossàrap|mossàraps]] que hi havien dins:
+
==== 5 millons de visites ====
 +
A lo llarc de l'any [[2013]] L'Enciclopèdia en valencià superà àmpliament els cinc millons de visites al seu portal des de la seua creació.
  
{{Cita|''... perque foren criats en els moros i parlaven aixina com ells i sabien les seues maneres i costums.''|''Primera Crónica General de España que mandó componer Alfonso el Sabio.''}}
+
==== 10 millons de visites ====
 +
En el mes de [[març]] de l'any [[2015]] L'Enciclopèdia en valencià superà els deu millons de visites al seu portal des de la seua creació. Una sifra que confirma l'ampla audiència de L'Enciclopèdia en valencià.
  
{{Cita|''No hay porción de España que, bajo el aspecto cultural, se iguale a Valencia en ofrecer un interés tan vario, tan alto y tan sostenido en todas las épocas de una larga historia a través de los milenios.''|Ramón Menéndez Pidal}}
+
== Evolució ==
 +
[[Image:L'enciclopedia 15000.png|right|200px|thumb|Logotip de L'Enciclopèdia en valencià commemorant l'edició de l'artícul número 15.000.]]
 +
*El proyecte ha anat canviant a mida que s'ha millorat i actualisat i han aparegut més usuaris i colaboradors que han permés dotar-ho de més continguts.
  
==Vore també==
+
*L'evolució actual de '''L'Enciclopèdia en valencià''' és la següent:
  
* [[Atlas Lingüístico de la Península Ibérica]]
+
=== Contingut actual ===
 +
*Actualment L'Enciclopèdia en valencià té:
 +
**'''{{NUMBEROFARTICLES}}''' artículs.
 +
**'''{{NUMBEROFPAGES}}''' pàgines totals.
 +
**'''{{NUMBEROFEDITS}}''' edicions.
 +
**'''{{NUMBEROFFILES}}''' imàgens.
 +
**'''{{NUMBEROFUSERS}}''' usuaris registrats.
 +
**'''{{NUMBEROFADMINS}}''' administradors.
  
==Enllaços externs==
+
*Per a consultar els canvis que ha tengut L'Enciclopèdia en valencià a lo llarc dels anys fins a hui, consulta l'[[Proyecte:Actualitat|actualitat]] i les [[Especial:Statistics|estadístiques]] de L'Enciclopèdia.
{{commonscat|Ramón Menéndez Pidal}}
 
* [http://www.biografiasyvidas.com/biografia/m/menendez_pidal.htm Menéndez Pidal - Biografías y Vidas]
 
* [http://www.rae.es/academicos/ramon-menendez-pidal-0 Ramón Menéndez Pidal - Real Academia Española]
 
  
[[Categoria:Historiadors]]
+
== L'Enciclopèdia en versió per a mòvils ==
[[Categoria:Filòlecs]]
+
*'''L'Enciclopèdia''' en valencià llançà el [[10 de febrer]] de [[2015]] la seua [http://www.lenciclopedia.org/index.php?title=Portada&mobileaction=toggle_view_mobile versió per a dispositius mòvils] que millora la navegació en mòvils i tablets i permet la consulta fàcil i ràpida des de teléfons mòvils.
 +
*Actualment el '''25%''' dels accesos a L'Enciclopèdia es realisen per mig de dispositius mòvils i es preveu que continue aumentant el percentage.
 +
 
 +
== Proyectes dins de L'Enciclopèdia ==
 +
Ademés de '''L'Enciclopèdia''' existixen dos proyectes germans més que son:
 +
* [[Uiquilliteratura]]: Té com a objectiu afegir llibres de lliteratura (valenciana, espanyola i universal) en valencià.
 +
* [[Uiquillibres]]: Té com a objectiu crear manuals de text per a tots el cursos, d'acort en el sistema educatiu valencià.
 +
 
 +
== L'Enciclopèdia en les rets socials ==
 +
'''L'Enciclopèdia''' en llengua valenciana també està present en [[facebook]], [[twitter]] i [[instagram]]. Si ho desiges, pots punchar en els següents enllaços i unir-te a les rets socials de L'Enciclopèdia en valencià:
 +
*[http://www.facebook.com/lenciclopediaenvalencia Pàgina de facebook de L'Enciclopèdia en valencià]
 +
*[http://www.twitter.com/l_enciclopedia Perfil de twitter de L'Enciclopèdia en valencià]
 +
*[https://www.instagram.com/lenciclopedia Perfil de Instagram de L'Enciclopèdia en valencià]
 +
 
 +
== L'Enciclopèdia en els mijos de comunicació ==
 +
Resum de les notícies sobre L'Enciclopèdia en valencià en els mijos de comunicació i portals d'Internet.
 +
*[https://www.elconfidencialautonomico.com/comunidad_valenciana/Wikipedia-valenciano-convierte-LEnciclopedia_0_3051894802.html La Wikipedia en valenciano se convierte en L'Enciclopedia]
 +
*[http://www.elmundo.es/elmundo/2009/06/19/ciudadanovalencia/1245395344.html L'Enciclopèdia alcanza los 5000 artículos - El Mundo]
 +
*[http://mas.levante-emv.com/participacion/ciudadanos/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=997 L'Enciclopèdia, l'enciclopèdia lliure en valencià, arriba als 1000 artículs - Levante-EMV]
 +
*[http://portaldexativa.es/uiquipedia-lenciclopedia-lliure-en-valencia-alcanca-els-5000-articuls/ L'Enciclopèdia, l'enciclopèdia lliure en valencià, alcança els 5000 artículs - PortaldeXativa.es]
 +
*[http://noticias.charramonover.com/2009/06/uiquipedia-alcanza-los-5000-articulos.html L'Enciclopèdia alcanza los 5000 artículos en Valenciano - Charramonover.com]
 +
*[http://www.socdantella.com/?p=101 L'Enciclopèdia conseguix els 5000 artículs - Socdantella.com]
 +
*[http://www.valenciauniversitaria.org/contingut/uiquipedia-lenciclopedia-lliure-en-valencia-alcanca-els-5000-articuls L'Enciclopèdia, l'enciclopèdia lliure en valencià, alcança els 5000 artículs - Valencia Universitària]
 +
 
 +
== Activitats de L'Enciclopèdia ==
 +
*En [[juliol]] de l'any [[2008]] es va realisar el primer [[Proyecte:Café|encontre]] entre [[enciclopedistes]] de L'Enciclopèdia en valencià.
 +
*[[L'Enciclopèdia]] en valencià participà en una ponència en el II [[Encontre de Noves Tecnologies en Llengua Valenciana]] celebrat el '''30 d'Octubre de 2009''' en la Llongeta de la CAM en la ciutat de Valéncia, en la que explicà el seu proyecte i treball a tots els assistents.
 +
*En [[novembre]] de l'any [[2012]] es realisà el segon [[Proyecte:Café|encontre]] entre enciclopedistes de L'Enciclopèdia en valencià.
 +
 
 +
== Responsabilitat ==
 +
*El proyecte '''L'Enciclopèdia''' és un proyecte imparcial, independent, sense ànim de lucre i escrit colaborativament en valencià.
 +
 
 +
*Si trobes alguna mostra de contingut sesgat en alguna de les pàgines especials, per favor denúncia-ho als administradors i ho retiraran lo més ràpit que els siga possible.
 +
 
 +
==[[Proyecte:Manual d'estil|Manual d'estil]]==
 +
*Per a consultar la política oficial sobre la [[llengua valenciana]] que seguix L'Enciclopèdia consulta la guia '''[[Proyecte:Escriure en valencià|escriure en valencià en L'Enciclopèdia]] '''.
 +
 
 +
*També pots consultar el [[Proyecte:Manual d'estil|manual d'estil]] de L'Enciclopèdia per tal d'editar i escriure els teus artículs correctament.
 +
 
 +
*'''L'Enciclopèdia''' en valencià permet l'us de qualsevol de les normatives per a la llengua valenciana que seguixen els criteris de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]], ya siga segons la reforma normativa feta per la [[RACV]] el [[1 de juliol]] de l'any [[2003]] o en les [[Normes d'El Puig]] anteriors a dita reforma. El criteri que se sol utilisar és el de mantindre en tot un artícul el mateix criteri ortogràfic.
 +
 
 +
*A banda, en els artículs referents a llocs, cultura, elements característics, etc, d'una comarca o població concreta, es pot utilisar el dialecte local del valencià, sempre que es respecte la normativa ortogràfica de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]], conegudes com a [[Normes d'El Puig]].
 +
 
 +
== Vore també ==
 +
*[[Proyecte:Embaixada|Embajada]] / [[Proyecte:Embaixada|Embassy]] : ¿No habla valenciano y necesita ayuda? / You don't speak Valencian language and need help?.
 +
*[[Proyecte:Actualitat|Actualitat]] : Actualitat de L'Enciclopèdia en valencià.
 +
*[[Ajuda:Índex|Ajuda de L'Enciclopèdia]] : Ajuda general de L'Enciclopèdia.
 +
*[[Ajuda:Introducció|Introducció]] : Ràpit tutorial per a novells.
 +
*[[Ajuda:Guia per a crear artículs|Guia Ràpida]] : Com escomençar a escriure artículs.
 +
*[[Proyecte:Escriure en valencià|Escriure correctament en Valencià]] : Utilisa totes les ferramentes per a editar i escriure artículs en valencià.
 +
*[[Proyecte:Manual_d'estil|Manual d'estil]] : Ajuda a l'hora d'escriure i redactar artículs en L'Enciclopèdia.
 +
*[[Proyecte:Portal|Portal Comunitari]] : Proyecte a on debatre sobre els assunts de L'Enciclopèdia.
 +
*[[Proyecte:Polítiques|Polítiques]] : Esta pàgina explica els punts essencials de la política de L'Enciclopèdia.
 +
*[[Proyecte:Administradors|Administradors]] : ¿Vols contactar en els administradors? Mira com fer-ho ací.
 +
 
 +
[[Categoria:L'Enciclopèdia]]

Revisió de 14:19 24 maig 2021

Logo de L'Enciclopèdia

L'Enciclopèdia és una enciclopèdia de contingut lliure en valencià escrita colaborativament des d'Internet per voluntaris, usant un programa lliure nomenat MediaWiki. Visiteu la seua pàgina web per a obtindre mes informació (en anglés). L'Enciclopèdia en valencià i el seu portal web www.lenciclopedia.org no formen part de la Fundació Wikimedia, proveïdor d'este programa lliure.

L'Enciclopèdia fon creada el 2 de decembre de 2007 i es l'única enciclopèdia en valencià que existix en Internet.

L'Enciclopèdia té com a objectiu crear una gran enciclopèdia lliure en valencià i difondre la llengua valenciana a través d'Internet. Este proyecte pretén fer una enciclopèdia electrònica en valencià de contingut lliure i oberta a tots. La major part dels continguts poden ser millorats per qualsevol persona que accedixca a l'Enciclopèdia.

Tots els artículs d'esta enciclopèdia són artículs copyleft, d'esta manera pots copiar-los en les mateixes condicions, indicades en la pàgina de la llicència Creative Commons (compatible en la llicència GNU FLD). Esta llicència és totalment compatible en els artículs d'atres uiquipèdies internacionals, per lo tant, pots traduir els artículs d'estes uiquis per a ampliar la L'Enciclopèdia en valencià.

En la vostra ajuda i colaboració cada volta L'Enciclopèdia en valencià tindrà molts més artículs i informació. Cada dia, molts colaboradors fan decenes d'edicions i creen artículs nous en L'Enciclopèdia.

Història

Naiximent de L'Enciclopèdia

L'Enciclopèdia fon creada el 2 de decembre de 2007 i es l'única enciclopèdia en valencià que existix en Internet.

  • El primer usuari registrat en l'Enciclopèdia fon provablement SSurfer.
  • Els primers usuaris actius que editaren els primers artículs foren Mixalberto i SSurfer.

U dels portals més visitats en llengua valenciana

Logotip de L'Enciclopèdia en l'any 2017, celebrant els 10 anys des de la seua fundació.
  • L'Enciclopèdia en valencià rep una mija de 500 visitants diferents al dia.

1.000.000 de visites

En febrer de l'any 2010 L'Enciclopèdia en valencià superà el milló de visites al seu portal des de la seua creació. Una sifra que confirma l'acceptació i l'ampla audiència de L'Enciclopèdia en llengua valenciana.

3 millons de visites

A lo llarc de l'any 2012 L'Enciclopèdia en valencià superà àmpliament els tres millons de visites al seu portal des de la seua creació.

5 millons de visites

A lo llarc de l'any 2013 L'Enciclopèdia en valencià superà àmpliament els cinc millons de visites al seu portal des de la seua creació.

10 millons de visites

En el mes de març de l'any 2015 L'Enciclopèdia en valencià superà els deu millons de visites al seu portal des de la seua creació. Una sifra que confirma l'ampla audiència de L'Enciclopèdia en valencià.

Evolució

Logotip de L'Enciclopèdia en valencià commemorant l'edició de l'artícul número 15.000.
  • El proyecte ha anat canviant a mida que s'ha millorat i actualisat i han aparegut més usuaris i colaboradors que han permés dotar-ho de més continguts.
  • L'evolució actual de L'Enciclopèdia en valencià és la següent:

Contingut actual

  • Actualment L'Enciclopèdia en valencià té:
    • 32 562 artículs.
    • 55 890 pàgines totals.
    • 313 782 edicions.
    • 2120 imàgens.
    • 1181 usuaris registrats.
    • 18 administradors.
  • Per a consultar els canvis que ha tengut L'Enciclopèdia en valencià a lo llarc dels anys fins a hui, consulta l'actualitat i les estadístiques de L'Enciclopèdia.

L'Enciclopèdia en versió per a mòvils

  • L'Enciclopèdia en valencià llançà el 10 de febrer de 2015 la seua versió per a dispositius mòvils que millora la navegació en mòvils i tablets i permet la consulta fàcil i ràpida des de teléfons mòvils.
  • Actualment el 25% dels accesos a L'Enciclopèdia es realisen per mig de dispositius mòvils i es preveu que continue aumentant el percentage.

Proyectes dins de L'Enciclopèdia

Ademés de L'Enciclopèdia existixen dos proyectes germans més que son:

  • Uiquilliteratura: Té com a objectiu afegir llibres de lliteratura (valenciana, espanyola i universal) en valencià.
  • Uiquillibres: Té com a objectiu crear manuals de text per a tots el cursos, d'acort en el sistema educatiu valencià.

L'Enciclopèdia en les rets socials

L'Enciclopèdia en llengua valenciana també està present en facebook, twitter i instagram. Si ho desiges, pots punchar en els següents enllaços i unir-te a les rets socials de L'Enciclopèdia en valencià:

L'Enciclopèdia en els mijos de comunicació

Resum de les notícies sobre L'Enciclopèdia en valencià en els mijos de comunicació i portals d'Internet.

Activitats de L'Enciclopèdia

Responsabilitat

  • El proyecte L'Enciclopèdia és un proyecte imparcial, independent, sense ànim de lucre i escrit colaborativament en valencià.
  • Si trobes alguna mostra de contingut sesgat en alguna de les pàgines especials, per favor denúncia-ho als administradors i ho retiraran lo més ràpit que els siga possible.

Manual d'estil

  • També pots consultar el manual d'estil de L'Enciclopèdia per tal d'editar i escriure els teus artículs correctament.
  • L'Enciclopèdia en valencià permet l'us de qualsevol de les normatives per a la llengua valenciana que seguixen els criteris de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, ya siga segons la reforma normativa feta per la RACV el 1 de juliol de l'any 2003 o en les Normes d'El Puig anteriors a dita reforma. El criteri que se sol utilisar és el de mantindre en tot un artícul el mateix criteri ortogràfic.
  • A banda, en els artículs referents a llocs, cultura, elements característics, etc, d'una comarca o població concreta, es pot utilisar el dialecte local del valencià, sempre que es respecte la normativa ortogràfica de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, conegudes com a Normes d'El Puig.

Vore també