WWOOF

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 21:05 18 oct 2022 per Valencian (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'Camerú' a 'Camerun')
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

World-Wide Opportunities on Organic Farms (també conegut com Willing Workers on Organic Farms, "Treballadors voluntaris en granges ecològiques") (WWOOF) és una ret d'organisacions nacionals que faciliten el treball de voluntariat en granges ecològiques de tot lo món.

A pesar de que existixen grups en gran cantitat de països, no hi ha una membresía en un llistat oficial. Totes les organisacions reconegudes en WWOOF mantenen uns estàndarts similars i treballen conjuntament per a promoure els ideals d'ecologisme i vida saludable.

Història[editar | editar còdic]

L'associació va començar en l'any 1971 en Anglaterra en el significat "Working Weekends on Organic Farms" (Treballant els fins de semana en granges ecològiques). Sue Coppard, una dòna que treballava com a secretària en Londres, va voler donar a conéixer als seus companyers de treball, urbans, cóm era la vida en el mig rural i en qué consistia l'agricultura ecològica.

Com treballa[editar | editar còdic]

Els objectius de WWOOF és proveir de voluntaris en experiència de primera mà en temes de métodos de cultiu ecològic per a recolzar al moviment de cultiu ecològic i oferir una experiència a voluntaris en un mig rural i un país diferent.

El paper de les organisacions WWOOF proveïxen el contacte entre voluntaris interessats i els llocs. Respon si hi ha problemes i mija si existix un dubte o un tema d'interés entre l'organisació d'acolliment i els voluntaris. Els llocs d'acolliment deuen oferir un ambient d'acolliment i experiència en métodos de cultiu ecològic i els voluntaris deuen tindre ganes de deprendre en les tasques diàries del camp.

Els voluntaris (WWOOFFers) no reben generalment un pago en diners, sino en alimentació, acomodo per a la vida diària i oportunitats per a deprendre. Solen variar des d'estudiants de vacacions fins a persones interessades en conéixer el funcionament de l'agricultura ecològica per a crear la seua pròpia granja ecològica o hort orgànic. En trams d'edat existixen voluntaris menors d'edat en els seus pares fins a jubilats.

Granges[editar | editar còdic]

Les granges poden variar entre un chicotet jardí privat fins a grans granges comercials.

Països en organisació WWOOF[editar | editar còdic]

Els següents països o estats conten en organisació WWOOF pròpia i publiquen el seu propi llistat de llocs:

Alemanya, Argentina, Austràlia, Àustria, Belize, Brasil, Bulgària, Camerun, Canadà, Chile, China, Costa Rica, República Checa, Dinamarca, Equador, Estònia, França, Ghana, Hawai, Hongria, Índia, Irlanda, Israel, Itàlia, Japó, Kazakstan, Corea del Sur, Mèxic, Nepal, Noruega, Nova Zelanda, Filipines, Portugal, Romania, Serra Lleona, Espanya, Suècia, Suïssa, Taiwan, Turquia, Uganda, Regne Unit, Estats Units.

Referències[editar | editar còdic]