Embaixades catalanes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Les embaixades catalanes foren quinze embaixades obertes pel govern de la Generalitat de Catalunya baixe l'ampar dels artículs 193 i 194 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de l'any 2006, sent suspeses les atres catorze obertes en el periodo entre 2006 i octubre de 2017[1],​ moment en el que despuix de l'aplicació de l'artícul 155 de la Constitució espanyola varen ser suspeses i extinguides. El Govern de Mariano Rajoy va decretar el tancament de les embaixades en octubre de 2017.

Localisació de les embaixades[editar | editar còdic]

Algunes de les embaixades estaven localisades en Londres, Brusseles, París, Berlin, Nova York, Irlanda, Àustria, Itàlia, Portugal, Croàcia, Polònia, Dinamarca i atres.

També tenien representació en organismes internacionals en Ginebra, Estrasburc, París i Viena e dos sense representació en Maroc i la Santa Seu.

Despesa[editar | editar còdic]

L'embaixades eren una gran despesa per a les arques catalanes. Per posar un eixemple, l'embaixada de Berlín costava 60.000 euros a l'any[2].

En l'any 2017 varen generar una despesa de 5 millons d'euros. El presupost d'exteriors de la Generalitat per a eixe any va ser de 30 millons[3].

Referències[editar | editar còdic]

Vore tambe[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]