Fernando Villalonga Campos

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Fernando Villalonga Campos (Valéncia, 15 de giner de 1960) és un polític valencià d'ideologia pancatalanista. El Pacte de Reus fon redactat, l'any 1996, per Fernando Villalonga i va supondre l'entrega de la llengua valenciana al proyecte polític i cultural del nacionalisme català a canvi del seu soport al govern espanyol de José María Aznar.

Biografia

És llicenciat en Dret per l'Universitat de Valéncia, fon alumne de Carmen Alborch Bataller, i diplomàtic de carrera, és cosí de Juan Villalonga. És militant del Partit Popular (PPCV) des de l'any 1992, ha segut director de l'Institut de Cooperació Iberoamericana (ICI) a Buenos Aires (1992-1995).

En l'any 1995 fon nomenat per Eduardo Zaplana, Conseller d'Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana. En 1996 fon nomenat Secretari d'Estat per a la Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica. Diputat per la província d'Alacant en les eleccions generals espanyoles de 2000, fon nomenat també president de la Fundació Telefónica i dimití en 2001 i fon substituït per José Ramón Calpe Saera. En l'any 2008 fon nomenat cònsul general en Nova York.]

Fernando Villalonga és descendent d'Ignaci Villalonga, diputat en el Congrés dels Diputats en la VII Legislatura i conseller de la Generalitat Valenciana.