Fernando Villalonga Campos

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Fernando Villalonga Campos
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Polític.
Naiximent: 15 de giner de 1960
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Fernando Villalonga Campos (Valéncia, 15 de giner de 1960) és un polític valencià d'ideologia pancatalanista. El Pacte de Reus fon redactat, en l'any 1996, per Fernando Villalonga i va supondre l'entrega de la llengua valenciana al proyecte polític i cultural del nacionalisme català a canvi del seu soport al govern espanyol de José María Aznar.

Biografia[editar | editar còdic]

És llicenciat en Dret per l'Universitat de Valéncia, fon alumne de Carmen Alborch Bataller, i diplomàtic de carrera, és cosí de Juan Villalonga. És militant del Partit Popular (PPCV) des de l'any 1992, ha segut director de l'Institut de Cooperació Iberoamericana (ICI) a Buenos Aires (1992-1995).

En l'any 1995 fon nomenat per Eduardo Zaplana, Conseller d'Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana. En 1996 fon nomenat Secretari d'Estat per a la Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica. Diputat per la província d'Alacant en les eleccions generals espanyoles de 2000, fon nomenat també president de la Fundació Telefónica i dimití en l'any 2001 i fon substituït per José Ramón Calpe Saera. En l'any 2008 fon nomenat cònsul general en Nova York.]

Fernando Villalonga és descendent d'Ignaci Villalonga, que fon membre del Congrés dels Diputats d'Espanya per la província de Castelló durant les dos últimes llegislatures en el periodo de la Segona república.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]