Carol Palmero

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Carol Palmero Rovira, és una filòloga, empresària i cantant valenciana, directora de l'empresa Liber Tours.

Biografia

Carol Palmero és una dòna valenciana i valencianista. És natural del Cap i Casal, encara que ha vixcut la major part de la seua vida en Benifayó.

És multifacètica, apart de ser empresària i dirigir una empresa de visites guiades (Liber Tours), una agència de servicis turístics i culturals, especialisada en el centre històric de Valéncia, Carol Palmero també se dedica a difondre la cultura i llengua valencianes per mig de l'ensenyança i la cançó en les rets socials, com és el cas de Facebook o la ret social de comunicació YouTube.

És aficionada a la música des de ben menuda. Palmero s'acostumà a escoltar a son pare cantar i tocar la guitarra a diari. La seua formació en idiomes —és llicenciada en Filologia— fa que porte un temps treballant en un proyecte de traducció musical, destinat a artistes consolidats, que llançà a partir de l'any 2018. Fins a fa uns pocs dies se llimitava a cantar en privat, pero la seua versió «Espayet» del tema de Luis Fonsi —inicialment compartida en el seu mur de Facebook— li ha obert nous reptes i possibilitats. Com diu ella mateixa fruïx «iniciant camins que no sé cóm acabaran». D’una atra banda, cal destacar que se definix com a valencianista i que ha estudiat llengua valenciana en Lo Rat Penat.

Ha traduït al valencià numeroses cançons, i també ha cantat atres en valencià de les que és ella la pròpia autora. Obtingué un èxit rotunt en el seu tema «Espayet», traduïda al valencià de la cançó en castellà titulada Despacito del cantant portorriqueny Luis Fonsi. Foren més de 500.000 visualisacions en les rets socials.

Enllaços externs