George Harrison

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
George-Harrison

George Harrison naixcut el 25 de febrer de 1943 en Liverpool (Anglaterra), va morir de les conseqüències d'un càncer als 58 anys, el 29 de novembre de 2001 en Los Ángeles (Estats Units), fon un guitarriste, cantant i compositor britànic. Ademés fon productor de cine per mig de la seua societat Handmade Películes. Era el més jove dels quatre membres del grup The Beatles.

Encara que la major part de les cançons de The Beatles foren escrites per John Lennon i Paul McCartney, George Harrison va escriure "Here Comes the Sun", "Something", "I Me Mine", "Taxman", "Within You Without You", "Think For Yourself", "If I Needed Someone", "The Inner Light", "Old Brown Shoe", "Piggies", "While My Guitar Gently Weeps" i "Savoy Truffle".

Ans de la desintegració de The Beatles, Harrison havia acumulat material, que despuix llançà en l'aclamat àlbum nomenat All Things Must Pass en l'any 1970, del que es destaca "My Sweet Lord".

També va colaborar en cançons per a Ringo Starr, en l'any 1988 formà juntament en Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne i Tom Petty el grup Traveling Wilburys, els quals editaren dos discs.

Va faltar als 58 anys, deixant registrat el disc Brainwashed que s'edità de manera pòstuma.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons