John Lennon

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
John Lennon en l'any 1969

John Lennon naixqué el 9 d'octubre de 1940 en Liverpool, Anglaterra, i va morir assessinat el 8 de decembre de 1980 en Nova York. Fon un autor-compositor, cantant, guitarriste i pianiste britànic, fundador del famos grup anglés The Beatles. Junt a Paul McCartney, va formar u dels tàndems autor-compositors més influents de l'història del rock.

Despuix de la separació de The Beatles en 1970, Lennon creà en la seua muller Yoko Ono el grup Plastic Ono Band (1969 a 1975) proseguint la seua carrera en solitari i realisant al mateix temps diferents accions per la pau. La cançó Imagine es el títul emblemàtic d'este periodo. Lennon es retira de tota activitat publica en 1975 per a ocupar-se del seu fill recent naixcut Sean, reapareixent en 1980, algunes semanes ans de ser assessinat per David Chapman davant de la seua residencia del edifici Dakota en Nova York.

Prop de trenta anys despuix de la seua mort, es considerat com u dels artistes més populars del sigle XX i personifica el compromís profunt i destacat del moviment pacifiste “peace and love” dels anys setanta. Una reunió en la seua memoria seguix tenint lloc en Nova York cada 8 de decembre.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons