Josué Ferrer

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Josué Damià Ferrer Ortells
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Escritor, periodiste i professor.
Naiximent: 1980
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Josué Damià Ferrer Ortells (Valéncia 1980), més conegut per Josué Ferrer, és un professor, escritor, periodiste, conferenciant i intelectual valencià. És llicenciat en Ciències de l'Informació per l'Universitat Cardenal Herrera (CEU). Josué Ferrer és professor de llengua valenciana per Lo Rat Penat.

Biografia

Josué Ferrer naixqué en la ciutat de Valéncia en l'any 1980 pero s'ha criat en Alzira. Naixqué en el sí d'una família humil, fill de Salvador Ferrer i Cecilia Ortells, és el tercer de tres germans. Els seus pares, valenciaparlants, el criaren com a castellaparlant. Als 20 anys d'edat va prendre consciència de la seua valenciania i es dirigí a Lo Rat Penat per a deprendre la llengua valenciana.

Ha treballat en diversos mijos de comunicació tant escrits com àudio-visuals. Actualment se dedica a la docència, eixercix de professor i de periodiste.

Josué Ferrer té un blog personal a on publica artículs, majorment, sobre temàtica valenciana

Associacions Culturals

Dins de l'àmbit del valencianisme, Ferrer està integrat en vàries associacions que treballen diversos aspectes de la cultura valenciana.

Premis

Obra

Portada del llibre


Llibres en format mobi (llibre electrònic, ebook):

  • La consciència de ser valencians (Amazon) (Almassora, 2012) ISBN: 978-84-615-6319-7
  • Per a ofrenar noves glories a Valencia (Amazon) (Almassora, 2012) ISBN: 978-84-615-6324-1
  • Nihil (Amazon) (Almassora, 2012) ISBN: 978-84-615-6322-7
  • Fascistas de boina (Amazon) (Almassora, 2012) ISBN: 978-84-615-6323-4
  • Prohibido pensar (Amazon)(Almassora, 2012) ISBN: 978-84-615-6321-0

Cites

El valencià és un poble de passat gloriós, present fosc i futur incert. En el pas dels sigles la nostra gent ha segut bombardejada en un continu rentat de cervell que ha debilitat la nostra personalitat. Hui el poble valencià no té consciència de poble valencià sino de poble espanyol. I estem tan embadalits pensant en Espanya que se nos ha oblidat que som valencians. Ho som i no nos donem ni conte. No li concedim cap importància a ser-ho. No es contempla la valenciania com una identitat sino com una anècdota i haver naixcut en Valéncia no és un orgull sino una casualitat. Pensem sempre en els interessos generals d'Espanya abans que en els propis de la nostra terra. Per a nosatres tot lo valencià és secundari i queda relegat per lo espanyol. Pero ser valencians no és la nostra forma de ser espanyols. Ni de ser catalans ni europeus. És la nostra forma de ser persones. És hora de véncer els complexos d'inferioritat que per sigles mos han inoculat des de Madrit i Barcelona i recuperar la consciència perduda de poble: la consciència de ser valencians...
Sinòpsis del llibre La consciència de ser valencians - Josué Ferrer

Enllaços externs