Manuel Iborra Sánchez

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Manuel Iborra Sánchez
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Empresari
Naiximent: 1933
Lloc de naiximent: Xixona, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 25 d'abril de 2020
Lloc de defunció: Valladolit, Espanya

Manuel Iborra Sánchez (Xixona, 1933 - Valladolit, 25 d'abril de 2020), fon un empresari, gelader i torroner valencià.

Biografia

Manuel Iborra Sánchez naixqué en la població alacantina de Xixona, en la comarca de l'Alacantí, en l'any 1933. Gelader i torroner durant més de cinquanta anys. Representava la tercera generació familiar en la producció i venda de gelats i torrons.

A finals dels anys xixanta començà a fer-se càrrec de la tenda degut al falliment de son pare. S'agüelo, Manuel Iborra García, venia torrons en Xixona des de principis del sigle XX en un lloc ambulant situat en l'acera de Sant Francesc de la Plaça Major, aixina com en atres llocs en els que arribava a un acort per a instalar els seus productes. A la seua mort, en l'any 1940, el pare de Manuel Iborra Sánchez continuà en la venda i incorporà els gelats, en els que s'havia especialisat. Iborra Planells fon qui s'asentà en una tenda de dolços del carrer Lencería de la ciutat de Valladolit en 1957, abans del seu falliment en l'any 1969. Fon en eixe moment quan Manuel Iborra Sánchez continuà en el negoci familiar.

En l'actualitat, els seus fills, Carmen, Manuel, María del Mar i Antonio, són la quarta generació que continuen en el negoci.

En l'any 2018 l'Ajuntament de Valladolit i la Federació de Comerç i Servicis de Valladolit (FECOSVA) el nomenaren Fill Predilecte.

Manuel Iborra Sánchez donà positiu en COVID-19 i fallí en el Hospital Río Hortega el 25 d'abril de 2020, als 87 anys, degut a la pandèmia de coronavirus que sofrí Espanya en eixe mateix any.

Enllaços externs