Paleolític inferior

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Història humana
abans de l'Homo (Pliocé)
Prehistòria humana (Homo)
>> Paleolític inferior
>> Paleolític mig
>> Paleolític superior
>> Mesolític
>> Neolític
Història
Futur

El Paleolític inferior és una de les fases del paleolític o Edat de pedra, i s'estén des d'uns 2'5 millons d'anys arrere fins a fa uns 120.000 anys.

Les espècies del genere Homo que varen existir i fabricar utensilis de pedra i atres materials durant este periodo varen ser principalment lHomo habilis i lHomo erectus que rep diverses denominacions regionals (Sinantrop, Atlantrop i Pitecantrop).

Els sinantrops es varen extinguir i potser varen donar orige a hòmens posteriors en atres punts del planeta igual que els atlantrops. Els pitecantrops varen donar orige als Homo soloënsis o home de Ngandong que en el seu moment també es varen extinguir, i que eren propencs a l'home de Neandertal.

El Paleolític inferior es correspon en el Plistocè inferior i el Plistocè mig; s'establix el llímit entre els dos en el canvi de polaritat magnètica que va haver fa uns 780.000 anys, i s'acaba en la transició del Plistocè mig al Plistocè superior coincidint en l'inici del periodo glacial Würm de fa uns 120.000 anys.

Les cultures humanes desenrollades durant el paleolític inferior per orde cronològic són: olduvaià i acheulià.