Parc Municipal de Tendetes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Parc de Tendetes

El Parc Municipal de Tendetes, actualment Parc del Professor Llombart, és un jardí dedicat al Professor Doctor Antonio Llombart Rodriguez, fundador de l'Institut Valencià d'Oncología (IVO), situat en els voltants. Existix una escultura dedicada a ell, obra de Nassio Bayarri, situada sobre un pedestal que descolla de l'aigua en la gran font ornamental que presidix el jardí.

El jardí s'estén sobre una superfície de 10.910 metros quadrats, delimitada per els carrers Professor Beltrán Báguena, Joaquin Ballester, Ricardo Micó i Gregorio Gea, entre l'antic hospital La Fe i l'estació d'autobusos. El jardí va ser objecte d'una remodelació, finalisada en l'any 2011.

Equipaments[editar | editar còdic]

Destaca la gran font ornamental ubicada en el centre, formada per tres alberques circulars entre les que discorre l'aigua, al voltant de la que s'articula el jardí. Este alberga un variat arborat, que inclou tant arbres de full caduc com de full perenne, aixina com palmeres, trobant-se tot ell rodejat per una tanca en plantes trepadores.

Dispon d'una zona de jocs infantils, i de fonts.


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Albalat dels Tarongers · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Camí de Moncada · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Benicalap · Parc Municipal de Beniferri · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Parc Central · Jardí del Parc de l'Hospital · Jardí del Túria · L'Umbracul · Parc de Marchalenes · Parc Municipal d'Orriols · Parc de la Rambleta · Parc Municipal de Tendetes · Vivers