Port de Castelló

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Plantilla:Coord/display/title</noinclude>

Contrasenya de la província marítima de Castelló a la qual pertany.
Image del port comercial de Castelló.

Descripció

El Port de Castelló està dividit en tres ports:

  • el port peixquer
  • el port deportiu i
  • el port comercial

Port peixquer

La creació del Port de Castelló data de l'any 1902 pero fon en la década dels anys 70 del sigle XX quan es feu realitat la dàrsena peixquera i una volta acabada la construcció del Moll de Costa, la llonja es traslladà al port peixquer.

El port peixquer és l'història del Grau. La peixca en Castelló fon una de les més importants d'Espanya, contava en una de les majors flotes del país, pero ara queda menys de la mitat.

Cap destacar la calitat del peix que es captura, sobretot la sardina, el boqueró, el lluç o llucet, el rap, la sépia, el calamar, etc...

Port deportiu

En l'any 1948 començaren les obres de lo que seria el port deportiu de Castelló, a on estan situats la Marina Club Nàutic i el Real Club Nàutic de Castelló. Conta en més de 650 amarrotaments en abdos costats. En els últims anys el port deportiu ha pres molt de prestigi degut a la competició de regates, en les quals ha participat en algunes ocasions el rei Joan Carles I i el rei Felip VI. Les competicions de regates tenen lloc en juny i coincidixen en les festes patronals de Sant Pere.

El Club Nàutic es pot vore des de la plaça del Mar, lloc turístic per excelència.

Ubicació

Llongitut (Greenwich) 0° 1' Est Latitut 39° 57' Nort

El Port de Castelló, calificat com a port d'interés general i gestionat per l'Autoritat Portuària de Castelló, està localisat a l'est de la Península Ibèrica, en les costes de la Mar Mediterrànea. Es troba situat en el Grau de Castelló, centre neuràlgic del principal motor de l'economia de la província castellonenca, el sector ceràmic.

Accessos

Actualment, els accessos al Port de Castelló són els següents:

Uns atres en proyecte:

Gestió

AUTORITAT PORTUÀRIA DE CASTELLÓ President: Sr. D. Francisco Toledo Lobo

Vore també

Referències

Enllaços externs