Vicent Garcia Edo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vicent Garcia Edo
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Historiador, professor i escritor
Naiximent: 1955
Lloc de naiximent: Onda, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Vicent Garcia Edo és un historiador, professor i escritor valencià naixcut en la població d'Onda, en la comarca de la Plana Baixa, en l'any 1955.

Vicent Garcia Edo és professor d'Història del Dret Espanyol i de les Institucions en l'Universitat Jaume I de Castelló. Apart del seu treball de docència desenrrolla una gran llavor d'investigació de l'història valenciana. Ha segut el responsable de la transcripció, traducció i ordenació cronològica d'Els Furs de Valéncia.

Vicent Garcia Edo, qui actualment ocupa el càrrec de Síndic d'Agravis de l'Universitat Jaume I de Castelló, és professor titular d'Història del Dret, sent Doctor en Història, Doctor en Dret, especialiste en drets forals dels territoris de la Corona d'Aragó entre els sigles XII i XVII i autor de més d'un centenar de publicacions, entre elles monografies, capítuls de llibres o revistes.

Vicent Garcia Edo ha trobat un pergamí en Almassora datat el 17 de maig de l'any 1253 (vint anys despuix de la conquista de la ciutat de Valéncia) nomenat "Taules de menjar" escrit en llengua valenciana. Encara que se diu que és el primer document escrit en valencià tenim que recordar que les harges dels mossàraps són les primeres referències del romanç valencià i són de sigles anteriors.

Vore també

Enllaços externs