Carles Recio Alfaro

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Carles Recio Alfaro
Naiximent 3 d'agost de 1965
Elda, Alacant
Activitat Doctorat en dret, professor Universitat de Valéncia, escritor
Nacionalitat Espanya
Obres principals Història de la Pàtria Valenciana


Carles Recio és un escritor valencià, va nàixer en Elda (Alacant) el 3 d'agost de 1965. Normalment la seua producció és en llengua valenciana, encara que també ha publicat obres en anglés, castellà, català, vasc i ucranià. La seua temàtica és ampla i general. Ha escrit poesia, novela i ensaig.

Te importants premis en cadascuna d'estes especialitats. Ha segut articuliste en tota la prensa valenciana, i ademés en periòdics d'Europa, Estats Units i Amèrica del Centre i Sur.

Estudis[editar]

Es llicencià en Dret en l'Universitat de Valéncia i despuix es doctorà en l'Universitat Cardenal Herrera-CEU de Moncada. Te estudis universitaris d'història, filologia i ciències polítiques i un master de periodisme en l'Universitat de Valéncia.

En l'Universitat d'Educació a Distància ha estudiat les matèries d'Història, Filologia i Ciències Polítiques. .

Dret[editar]

Estudià Dret per vocació personal i admiració per son pare segon ha declarat ell mateix.

Es llicencià en Dret per l'Universitat de Valéncia. Continuà el cursos de Doctorat en l'Universitat i va traure la Suficiència Acadèmica, tenint com a tutor al Professor Doctor Vicent Franch. La tesis doctoral, baix la direcció del Professor Doctor Manuel Martínez Sospedra, va ser llegida en l'Universitat Cardenal Herrera - CEU de Moncada i va obtindre un "Excelent Cum Laudem".

Docència[editar]

Durant quatre cursos acadèmics Carles Recio fon Professor en l'Universitat Politècnica de Valéncia i ha impartit l'assignatura "Sistemes Polítics" i "Història de la Política ".

Guanyà una beca de la campanya Intercampus del Ministeri de Cultura i va a impartir l'assignatura "Constitucionalisme històric" en l'Universitat Francisco Gavidia del Salvador, baix el rectorat de l'Ingenier Mario Antonio Ruiz Ramirez i la Presidència del Consell Directiu de la Doctora Leticia Andino de Rivero.

Valencianisme[editar]

Carles Recio creu haver caigut en el deler valencianiste a partir de la llectura del número de març de la revista "El Cohet" de l'any 1972, a on es plasmava aquella idea de la Valéncia idílica dels anys vint i trenta que es reflectia en un folclorisme pintoresc.

A partir de 1977 son pare el matriculà en els Cursos de Llengua Valenciana de Lo Rat Penat, dirigits en aquells moments per la mestra Rosa Arminyana. Formà part activament en les Joventuts del GAV. Per aquell temps publicà el seu primer artícul en valencià en la revista Murta i d'allí passà a colaborar en el diari Las Provincias durant alguns anys, fins al dia en que la subdirectora li vedà la seua participació.

Institut d'Estudis Valencians[editar]

Fon President de l'Institut d'Estudis Valencians durant huit anys. En eixe periodo va expondre davant la Confraria del Sant Càliç de la Seu de Valéncia la possibilitat d'articular un camí de pelegrinació semblant al Camí de Santiago. Esta nova ruta aniria des del Monasteri de Sant Joan de la Penya , en Osca, fins a la Capella del Santo Càliç de la Seu de Valéncia.

Llibres[editar]

 • ”Història de la Pàtria Valenciana”. Edició de l'Associació Cultural Vicent González Lizondo. Valéncia, any 2007
 • ”El nacionalismo valenciano: Josep Maria Bayarri”. Edició de l'Ajuntament de Valéncia, any 2007.
 • "Historia de la Comunidad Autónoma de Valencia. Edició de l'empresa pública "Impulso Económico Local". Valéncia, any 2006
 • "La veritat d'un himne", "El valencianisme"(6 toms),
 • "El Camino del Santo Gríal"
 • "Historia General de la Comunidad Autónoma de Valencia"
 • "El Cavaller Encobert"
 • "El Poderós" (Premi de Novela Ciutat de Valéncia 1997)
 • "Aromes d'Orient"
 • "La Dama de Guardamar"
 • "Mater Desertorum"
 • "Historia de la Patria Valenciana"

Enllaços externs[editar]

Pàgina de Carles Recio