Mercat Central de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
(Redirigit des de «Mercat de Valéncia»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Mercat Central de Valéncia.

El Mercat Central de la ciutat de Valéncia és una construcció d'estil moderniste que s'escomençà a construir en l'any 1914 per Francesc Guàrdia i Vial i Alexandre Soler i March, abdós formats en l'Escola d'Arquitectura de Barcelona i havent treballat en l'equip de colaboradors de Doménech i Montaner, arquitecte que es caracterisà per un estil propi dins de les llínies del modernisme.

Des de l'any 2004, la Rehabilitació Integral del Mercat està a càrrec del estudi madrileny Fernandez del Castillo Arquitectos, dirigit per Horacio Fernández del Castillo. La seua intervenció ha consistit en una restauració completa de l'edifici; i una posada al dia de la fundació comercial i de les seues instalacions.

Està situat entre la plaça del Mercat, al costat de la Llonja de la Seda i la plaça de la ciutat de Bruixes 39°28′25″N 0°22′43″W / 39.473724, -0.37846039°28′25″N 0°22′43″W / 39.473724, -0.378460. El carrer vell de la Palla separa el Mercat Central de l'Iglésia dels Sants Joans. En el bando opost, el Mercat Central dona als bonicos carrers Palafox, plaça En Gall i carrer de les Carabasses.

En el Mercat Central se ven tot tipo d'aliments com peixos, mariscs, fruites, carns i fiambres tant per a consum domèstic com per a abastir a importants restaurants de Valéncia. La compra en este lloc està carregada de gran encant per la bellea de la seua arquitectura i la tradició i història del mercat.

El Mercat Central combina el metal, les cúpules, el vidre, les columnes, al recort gòtic del modernisme, com si d'una catedral del comerç se tractara, combinant molt be en la veïna Llonja dels Mercaders. En el centre de l'edifici s'aprecia una gran cúpula coronada per una veleta.

Monuments, edificis i museus de la Ciutat de Valéncia · Escutdevalencia.png
Llonja de Valéncia · Estació del Nort · Catedral de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau de la Generalitat · El Micalet · Palau de Justícia · Torres de Quart · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · Plaça de l'Ajuntament · Sant Joan del Mercat · Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Torres dels Serrans · Plaça de la Mare de Déu · Palau de Benicarló · Plaça del Mercat