Palau de Cerveró

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Palau de Cerveró de Valéncia

El Palau de Cerveró, ubicat en el barri de la Seu, en la plaça de Cisneros nº 4 de la ciutat de Valéncia, és actualment la sede del Museu d'Història de la Medicina.

Descripció

Es tracta d'un gran edifici de planta irregular del sigle XVIII, d'estil barroc. El seu alçat s'articula en semisubterraneu, entreplanta, planta principal i segona planta, alçant-se l'edifici sobre un alt sòcol de pedra.

La frontera principal recaent a la plaça Cisneros (abans plaça Sant Gil), presenta dos portades, una d'elles dovellada i sense cap adorn, i la principal realisada en pedra i també dovellada pero en un gran escut en pedra en la seua part superior d'estil rococó. A través d'ella accedim a un vestíbul i a un pati tancat per quatre arcs. Al fons d'este pati una escala de ferro i fusta d'estil rococó permet l'accés a les plantes superiors.

Vore també

Enllaços externs

Monuments, palaus i edificis de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari

· Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans

Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu faller · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües ·