Museu Militar de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Sala del Museu Militar de Valéncia

El Museu Històric Militar de Valéncia, està situat en el carrer del General Gil Dolz nº 6 de la ciutat de Valéncia, molt prop del Passeig de l'Albereda.

Fon inaugurat el 12 de maig de l'any 1995 i té una superfície expositiva de 3500 metros quadrats.

El museu presenta l'història militar del eixercit espanyol, en especial dedicació a l'antiga Regió Militar de Llevant i Centre.

Els seus fondos s'exponen a lo llarc de 22 sales, 10 ubicades en la planta baixa i 12 en la planta superior. Les sales més modernes estan dedicades a les Missions de Pau, banderes i uniformes, maquetes i explicacions sobre l'història militar de Valéncia.

Entre atres funcions, té la d'adquirir, conservar investigar i difondre el patrimoni històric militar tant de caràcter científic i tècnic com l'artístic i històric, relacionat sobretot en el seu ambient regional.

Pretén crear un ambient didàctic, objectiu, amé i comprensible, per a que els visitants troben un espai de cultura i oci que genere un major coneiximent de l'història militar d'Espanya.

El museu d'entrada lliure i gratuïta, està obert a tot tipo de públic i sobretot als centres educatius, associacions culturals i colectius interessats en ampliar la seua visió i coneiximent d'Espanya i els seus eixercits.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Chris van Uffelen (2010). Museos. Arquitectura. Potsdam: h.f.ullmann publishing. p. 376. ISBN 978-3-8331-6058-5
  • Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana. Valencia, Ed. Prensa Valenciana, 2005. ISBN: 84-87502-62-B
  • Mira i Casterà, Joan Francesc: Valéncia per a veïns i visitants. Bromera, Colecció Grans Obres, Alzira. Segona edició.2007
  • Sanchis Guarner, Manuel: La Ciutat de Valéncia. Ajuntament de Valéncia, Valéncia. Edició 1989

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·