Casa museu Blasco Ibáñez

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Casa Museu Blasco Ibañez

La casa museu Blasco Ibañez està situada en el carrer de Isabel de Villena, Nº 157 de Valéncia.

El chalet reconstruït de l’insigne escritor valencià "Vicente Blasco Ibañez", enclavat dins l’incomparable marc de la plaja de la Malvarrosa i actualment convertit en casa museu, va ser inaugurat en l'any 1997 i acollix els seus recorts, documents , objectes personals i obres lliteràries.

Descripció[editar | editar còdic]

Escritori de Blasco Ibañez

Consta de tres plantes i un ampli jardí, que fan encara més atractiva la visita per la sensació de placidea i de bellea que transmet. En el primer pis hi ha una ampla terrassa en una imponent taula de marbre, restaurada en l'any 2020.

La planta baixa o sala I està primordialment dedicada a saló d’actes, en el qual tenen lloc conferències, taules redones, proyecció de películes i exposicions temporals.

En la primera planta o sala II hi és instalat el museu pròpiament dit, ya que conté els retrats i les escultures de "Blasco Ibañez", de la seua esposa, la senyora Maria Blasco, aixina com dels seus fills i atres familiars molt pròxims. Mobles, porcelanes valioses, miniatures, coleccions de gravats, documents, objectes entranyables, etc.

La segona planta o sala III està dedicada a la biblioteca i al centre d’investigació, en documents relacionats en la vida de "Blasco Ibañez", manuscrits i, sobretot, les numeroses edicions de les seues obres.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Pérez Rojas, Javier (1985). «164. Chalet de Vicente Blasco Ibáñez». Catálogo de monumentos y conjuntos de la Comunidad Valenciana (Paterna-Zucaina) II. Valencia: Consellería de Cultura, Educación y Ciencia de la Generalidad Valenciana. SBN 8450089387

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·