Museu de Prehistòria de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Museu de Prehistòria

L'orige d'este museu es troba en l'activitat arqueològica que, a partir de l'any 1927 realisa el Servici d'Investigació Prehistòrica, de la Diputació de Valéncia. Des d'eixa data, se n'aniran formant les distintes coleccions que en l'actualitat es troben expostes en la colecció permanent del museu, o be entre els seus fondos.

Situat en el Centre Cultural La Beneficència, que és un edifici construït en l'any 1841, en el carrer de la Corona nº 36 de Valéncia, el museu, repartit en dos plantes, en més de 2.300 metros quadrats, mostra en les sales permanents l'ampli panorama de l'arqueologia valenciana, en materials que comprenen des del Paleolític Inferior fins al periodo Visigot.

En el museu s'exponen materials arqueològics que cobrixen des del periodo paleolític fins a l'época visigoda. Ocupa des de l'any 1982 una part de l'antiga Casa de la Beneficència, edifici construït en l'any 1841 del que destaca l'iglésia, d'estil bizantí.

Ademés, dispon de sales d'exposicions temporals, tallers de restauració, departament de didàctica i biblioteca . Gestiona també, el jaciment ibèric de La Bastida de les Alcuses a Moixent (La Costera, Valéncia).

La Biblioteca del Servici d'Investigació Prehistòrica[editar | editar còdic]

La biblioteca del SIP es va crear de forma paralela al museu de Prehistòria de Valéncia en l'any 1927. Es tracta d'una biblioteca especialisada que va iniciar el seu fondo bibliogràfic en dotacions i compres. Durant la formació de la Biblioteca, les adquisicions es varen realisar tenint en conte una série de necessitats com serien: obres de caràcter general o de referència, unes atres que tractaren els estudis de Prehistòria i Arqueologia anteriors a la fundació del SIP i les que tractaren les últims alvanços en l'arqueologia. D'igual modo, des d'un primer moment es va plantejar la necessitat de crear una ret d'intercanvis de publicacions, en la finalitat d'aumentar el número d'eixemplars i de donar a conéixer les publicacions pròpies de l'institució. Inicialment es pensava realisar en el "Archiu de Prehistòria Llevantí" si be per les dificultats econòmiques del SIP, varen transcórrer 16 anys entre la publicació del primer i el segon volum.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Chris van Uffelen (2010). Museos. Arquitectura. Potsdam: h.f.ullmann publishing. p. 376. ISBN 978-3-8331-6058-5
  • Domingo Fletcher; Enric Pla «Cincuenta años de actividades del Servicio de Investigación Prehistórica». Serie de trabajos varios, 57, 1977, pàg. 212
  • Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana. Valencia, Ed. Prensa Valenciana, 2005. ISBN: 84-87502-62-B
  • Mira i Casterà, Joan Francesc: Valéncia per a veïns i visitants. Bromera, Colecció Grans Obres, Alzira. Segona edició.2007
  • Sanchis Guarner, Manuel: La Ciutat de Valéncia. Ajuntament de Valéncia, Valéncia. Edició 1989

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons

Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·