MuVIM

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
MuVIM

EL Museu valencià de l'ilustració i de la modernitat o MuVIM, és un museu consagrat a preservar i donar a conéixer les idees que han fet possible el món modern, començant per aquella autèntica revolució de la ment que va supondre en els sigles XVII i XVIII, el moviment intelectual i polític que coneguem en el nom d'Ilustració.

La seua exposició permanent és una arriscada aposta museogràfica i comunicativa: una experiència no solament intelectual, sino també sensorial i emocional.

El MuVIM és, en definitiva, un museu diferent que no vol deixar indiferent ningú.

El MuVIM es va definir, des del seu naiximent, com un museu d'idees. Pero això no vol dir que es tracte d'un museu consagrat exclusivament a la preservació i promoció d'un patrimoni estrictament immaterial.

L'Exposició Permanent del MuVIM —nomenada «L'Aventura del Pensament»— està enterament dedicada a explicar aquelles idees que canviaren no solament el món, sino també la nostra forma de viure i vore la vida i aixina és ademés d'una experiència intelectual: també sensorial i emocional

Torre islàmica i galeria en el MuVIM

Es tracta d’una exposició sense objectes ni texts explicatius vehiculada a través de les noves tecnologies de l'informació. Una sorprenent i arriscada aposta museogràfica i comunicativa per a explicar com ha evolucionat la societat occidental des de l'Edat mija fins a l'actualitat. La visita es pot realisar en quatre idiomes: valencià, castellà, anglés i francés.

Pero ademés de l'Exposició Permanent, l'àmbit d'interés del museu li permet abordar —a través de les seues exposicions temporals— els progressos pero també els problemes del món contemporàneu, a través de totes les manifestacions intelectuals o artístiques en les quals s’expressen els individus del sigle XXI, que viuen en un món econòmicament globalisat i culturalment interconectat.

Maqueta de Valéncia del sigle XVIII segons el pla del Pare Tosca

A banda de la seua faceta museogràfica, el museu desplega una ingent programació complementària com ara conferències, actuacions musicals, cicles de cine, jornades i conferències, tallers per a públic infantil o adult i un llarc etcétera. Totes les activitats —com també la visita a l'Exposició Permanent— són gratuïtes. En el vestíbul del museu, ademés, es pot vore una maqueta que reproduïx tridimensionalment la ciutat de Valéncia en el sigle XVIII, tal com la va dibuixar el Pare Tosca. També es poden visitar, en el subterràneu, els rests d’una torre migeval.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Chris van Uffelen (2010). Museos. Arquitectura. Potsdam: h.f.ullmann publishing. ISBN 978-3-8331-6058-5
  • Company i Mateo, Rafael «Una apuesta arriesgada, una realidad singular: la exposición permanente del MuVIM». Documento. Boletín de interpretación, 20, març 2000, pàg. 34-42
  • Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana. Valencia, Ed. Prensa Valenciana, 2005. ISBN: 84-87502-62-B
  • Mira i Casterà, Joan Francesc: Valéncia per a veïns i visitants. Bromera, Colecció Grans Obres, Alzira. Segona edició.2007

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·