Plaça del Mercat (Valéncia)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Plaça del Mercat»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Plaça del Mercat de Valéncia

La Plaça del Mercat és una de les places més singulars i conegudes de Valéncia, puix arreplega tres dels monuments més importants de la ciutat: el Mercat Central, la Llonja de la Seda i l'Iglésia de Sant Joan del Mercat.

Ans de la construcció del Mercat Central (1914-1928), la Plaça del Mercat s'havia gastat com a espai de mercat a l'aire lliure en la ciutat de Valéncia.

Antigament la Plaça del Mercat fon coneguda per les cases en porches, per la concentració de mercaders i de parades de mercat, pels espectàculs, etc. Fon el lloc més concorregut de la ciutat, entre els sigles XV i XVIII i també a on hi estava el cadafal de la forca, a on penjaven als ajusticiats, i tambe era el lloc de festes, justes, tornejos i corregudes de bous.

Monuments, palaus i edificis de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari

· Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans