El Camp de Morvedre

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 19:53 24 jun 2009 per Joan85 (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «El '''Camp de Morvedre''' és una comarca de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situada al nort de la província de Valéncia, en capital en [[Sagu...».)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

El Camp de Morvedre és una comarca de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situada al nort de la província de Valéncia, en capital en Sagunt (antigament conegut com Murviedro).

Geografia

Llimita pel nort en la Plana Baixa, a l'est en el mar Mediterràneu, al sur en la Horta Nort, i a l'oest en el Alt Palància i el Camp de Túria.

Es troba en l'àmbit llingüístic valenciaparlant.

Toponímia

El nom de Murviedro procedix del llatí "Muri Veteri" i significa Murs Vells aludint a l'antiguetat de la població de Murviedro (nom de Sagunt fins al sigle XIX) i de les seues muralles defensives.

Delimitacions històriques

Esta comarca és de creació moderna, l'any 1989, i comprén l'antiga comarca de Vall de Va segar, i part de la històrica Calderona. Estes comarques antigues apareixen en el mapa de comarques de Emili Beüt "Confines naturals del Regne de València" publicat l'any 1934.

Veja's també


Comarques de la Comunitat Valenciana
L'Alacantí · L'Alcoyà · L'Alcalatén · L'Alt Maestrat · L'Alt Millars · L'Alt Palància · L'Alt Vinalopó · El Baix Maestrat · El Baix Segura · El Baix Vinalopó · El Camp de Morvedre · El Camp de Túria · El Canal de Navarrés · El Comtat · La Costera · La Foya de Bunyol · L'Horta Nort · L'Horta Oest · L'Horta Sur · La Marina Alta · La Marina Baixa · Els Ports · La Plana Alta · La Plana Baixa · La Plana d'Utiel · El Racó d'Ademús · La Ribera Alta · La Ribera Baixa · La Safor · Els Serrans · L'Horta de Valéncia · La Vall d'Albaida · La Vall de Cofrents · El Mig Vinalopó