Pepita Samper Bono

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pepita Samper Bono
Fm 1929.jpg
Pepita Samper Bono, Miss Espanya 1929
Comissió fallera:
Any: 1929
Ocupació:
Naiximent: 24 de decembre de 1908
Lloc de naiximent: Valéncia
Defunció: 2 de juny de 1998
Lloc de mort: Valéncia


Pepita Samper Bono (Valéncia, 24 de decembre de 1908 - † 2 de juny de 1998), fon la primera Miss Espanya en l'any 1929.

El jurat fon presidit per Torcuato Luca de Tena i entre els membres del jurat estaven el pintor Manuel Benedito i l'escultor Marià Benlliure.

El 25 de giner de 1929, Pepita Samper Bono, abillada en el trage de valenciana, fon elegida en Madrit als 21 anys, «Miss Espanya» (en aquell temps era Senyoreta d'Espanya), al seu regrés a Valéncia, fon homenajada com a la màxima representant de la terra valenciana i presidí les falles d'eixe any.

Més tart, participà en el «Certamen Internacional de Bellezas de París», pero la vespra de la final va morir en Madrit la reina María Cristina i Pepita, en senyal de dol, es va retirar del concurs. Com a mostra d'agraïment el rei Alfons XIII li va escriure una carta al seu regrés.

D'esta manera, Pepita Samper es convertix en el precedent més immediat de la figura de «Reina Fallera», que es crearia en l'any 1931 i a l'aplegar la República el 14 d'abril de 1931, es canvià el títul de «Reina Fallera» pel de «Bellea Fallera», pero és en 1933, quan s'utilisà per primera volta el títul de Fallera Major de Valéncia.

Aixina puix, Pepita Samper, oficialment mai fon «Fallera Major de Valéncia», pero sí ho va ser en el cor de tots els valencians.

Vore també[editar | editar còdic]

Galeria fotogràfica[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]