Ernest Barrera Sánchez

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Ernest Barrera Sánchez
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Empresari i escritor
Naiximent: 1929
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 25 de novembre de 2018
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Ernest Barrera Sánchez (Valéncia, 1929 - 25 de novembre de 2018) fon un empresari i escritor valencià.

Biografia

Naixcut en Valéncia ciutat, en l'any 1929, estudià bachillerat i completà la seua formació en materia empresarial. La seua professió, vinculada precisament en esta vertent i en el món del textil, no li impediren escriure des de ben jove poesia i relats breus.

Inquiet per la cultura, i en especial per la llengua valenciana, cursà els diferents nivells dels cursos de llengua valenciana que impartix la societat Lo Rat Penat, i en aquelles classes mostrà la seua inclinacio per la lliteratura, obsequiant als seus companyons en interessants relats breus que llegia en l'aula.

Eixa passió, derivada per la gran afició que des de jove mostrà per la llectura, feu que s'estrenara en el món de la narrativa en una primera novela, El pedrapiquer, en la que obtingué el premi “Miquel Adlert” en els Jocs Florals de l'any 1998, revelant-se com un gran narrador en una història molt documentada sobre la construcció, l'arquitectura i l'ambient de la Valéncia del sigle XIV.

En l'any 2000 es tornava a fer acreedor del premi “Adlert” en La passió i l'angoixa de pintar, novela en la que posà a prova els seus coneiximents artistics i tambe sobre la sicologia humana; i de nou, només uns anys més tart, 2003, guanyava per tercera vegada el guardó de narrativa en Tot començà en el Nilo, un relat ambientat en el país dels faraons. En l'any 2010 obtenia el premi de poesia de la Nau Gran.

Fon un extraordinari noveliste, encara que esta fora només una part de la seua faceta lliteraria que compaginava, entre unes atres, en les que derivaven pels seus coneiximents sobre arquitectura, pintura i en general sobre les arts i les humanitats.

Rogle Constanti Llombart

Ernest Barrera contribuí a fer naixer l'associació Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana.

Vore també

Referències

  • Revista Rogle (nº 147, Decembre 2018). Editada per l'associacio Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana. Deposit Llegal: V-545-2017.