L'Observatori de la Llengua Valenciana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logo

L'Observatori de la Llengua Valenciana és el nom d'una pàgina web creada l'any 2016 que s'encarrega d'orientar i resoldre dubtes llingüístics relatius a la llengua valenciana.

La seua pàgina web diu lo seguent:

L'Observatori de la Llengua Valenciana és una organisació no guvernamental d'investigació, protecció i assessoment en drets i us de la llengua. Posem a la teua disposició ferramentes com: resolució de dubtes llingüístics, orientació en drets i gestions relacionats en la llengua, voluntariat llingüístic i treballs d'investigació sobre l'us i evolució del nostre idioma.

Iniciativa cívica[editar | editar còdic]

Esta nova iniciativa cívica naix baix els auspicis de Convencio Valencianista i conta en membres de la Secció de Llengua de la RACV, Lo Rat Penat, Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, Institut d'Estudis Valencians i Colectiu Fullana de Professors i Doctors Universitaris.

Objectius[editar | editar còdic]

Cartell del Dia Internacional de la Llengua Materna

Els promotors de l'iniciativa fixen com a objectius prioritaris, entre uns atres, vigilar i velar perque els drets llingüístics dels valenciaparlants no es vegen conculcats per raó de llengua o normativa utilisada, treballar per la potenciació de l'us creixent del valencià en tots els àmbits i assegurar que es done una percepció correcta i equilibrada del doble conflicte llingüístic valencià i de la personalitat llingüística dels valencians en la societat, en l'ensenyança reglada i en els mijos de comunicació.

Enllaços externs[editar | editar còdic]