Melchor Zapata

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Melchor Zapata
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Pintor i escultor
Naiximent: 1946
Lloc de naiximent: Alcolea del Río, Sevilla, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Melchor Zapata (Alcolea del Río, Sevilla, 1946) és un pintor i escultor espanyol.

Biografia

Encara que Melchor Zapata naixqué en terres d'Andalusia la seua carrera professional l'ha desenrollat en terres valencianes i catalanes, o siga, en Castelló i Lleida. En a soles quinze anys rebé ensenyances en Lleida, en el taller d'imagineria de Gabriel Casanova junt als mestres Gabriel Casanova, Rafael Sagüillo, Leandro Cristòfol i Comas Estadella durant cinc anys. Compaginà eixos treballs en els estudis en l'Escola de Belles Arts en la que obtingué una medalla d'honor en dibuix i pintura. Als vint anys es trasllada a Castelló de la Plana, a on s'establix definitivament. En l'actualitat residix en la població de Benicàssim.

Respalat per l'èxit que ha collit fins a l'actualitat, cal destacar més de 250 exposicions individuals en galeries de Madrit, Barcelona, Sevilla, Valéncia, Lleida, Vitòria, Castelló, Granada, Salamanca, Vigo, Baeza, Peníscola, Vilarreal, Oropesa, Burriana, Onda, Benicàssim, Marbella, Tòquio, Nova York, París, Miami, Porto, entre unes atres.

Obra

Escultura de ferro de Melchor Zapata dedicada a Tombatossals, en Castelló

Com a escultor ha realisat retrats en bronze com el d'Antonio Machado per a l'Universitat Internacional d'Andalusia (Baeza), el Rei Jaume I i els directors de cine Rafael Gil i Juan Antonio Bardem per a la ciutat de Benicàssim, entre unes atres. Ademés dels monuments en ferro de "Tombatossals", "Arrancapins", el "Bou" i "Maternidad" en Castelló; "El Arbol" en Burriana; ademés d'uns atres en Chilches, Baeza (Jaen), Nules, etc.

Reconeiximents

La ciutat de Benicàssim inaugurà el 13 de giner de l'any 2012 un centre cultural i expositiu en el seu nom, que consta de dos sales en diferents altures i que presenta una exposició al mes sobre dibuix, pintura o escultura.

Enllaços externs