Miquel Àngel Lledó

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Miquel Àngel Lledó Cardona
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Filòlec i escritor
Naiximent: 1974
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Miquel Àngel Lledó Cardona (Valéncia, 1974), és un filòlec i escritor valencià.

Biografia

Miquel Àngel Lledó és llicenciat i doctor en Filologia Valenciana per l'Universitat de Valéncia, és Agregat Colaborador de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). Ha segut colaborador habitual i membre del Consell de Redacció de la revista Lletraferit. Ha colaborat en l'elaboració del Diccionari General de la Llengua Valenciana de la RACV. Participà en el Congrés Valencianisme 2018 presentant la ponència titulada "La llengua valenciana i la seua codificació des del model cognitiu de prototips". Participa en conferències, coloquis i tertúlies, ademés ha publicat diversos treballs d'investigació sobre sociollingüística valenciana.

Obra

  • Colps en la paret (1998). Conte. Baix el pseudònim de Josep Giner i Ferrando.
  • Rondalla de Rondalles, de Lluís Galiana (1998). Coedició. Colecció Clàssics Valencians de l'Oronella.
  • Dietari del capellà d'Alfons el Magnànim de Melchor Miralles (1999). Coedició. Colecció Clàssics Valencians de l'Oronella.
  • El valencià, una llengua del segle XXI (1999). Obra colectiva.
  • Miquel Adlert. Vida i obra (2000). Obra colectiva.

Premis

  • 2008 - Premi Extraordinari Ajuntament de Valéncia en els CXXIV Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia de Lo Rat Penat en un treball d'investigació sobre sociollingüística valenciana, editat baix el títul de “Fonaments científics de la llengua valenciana”.

Cites

Raonaments. El Doctor en Filologia Miquel Angel Lledó, mos diu que segons la sociollingüistica el valencià en una llengua indiscutiblement independent i diferent del catala.
Entrevista a Miquel Àngel Lledó (Raonem TV. Punt d'encontre Manolo Soler, 13.04.2020)

Enllaços externs