Unió Regional Valenciana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Unió Regional Valenciana (URV)
President
Líder {{{líder}}}
Portaveu {{{portaveu}}}
Fundació 1977
Dissolució 1979. A partir d'octubre de 1979 es convertix en Esquerra Nacionalista Valenciana-(URV).
Sèu Valéncia
Ideologia política valencianisme, regionalisme i nacionalisme
Afiliació internacional
Partits que la componen {{{partits}}}
Web


Unió Regional Valenciana o Unió Regional Valencianista (URV) fon un partit polític valencià fundat en octubre de 1977. Tenia per objectiu la defensa de la personalitat valenciana, la Real Senyera i la denominació Regne de Valéncia. Habitualment es considerat el germen d'Unio Valenciana.

Es va presentar a les eleccions municipals de l'any 1979, obtenint un regidor en l'Ajuntament de Valéncia en un 5,15% del vots. En les mateixes eleccions locals obtingueren 18.015 vots en tota la Comunitat Valenciana en un 1% dels vots traent 2 regidors.

Es presentaren també en les eleccions de març de 1979 al Congres dels Diputats per la circumscripció de Valéncia, obtenint 15.694 vots en un 1,46% del vots.

En URV militaven Miquel Ramón Izquierdo, Vicent Gonzalez Lizondo, Vicente Ramos, entre atres.

La primera reunió del Comité regional de URV tingué lloc en Elig, en assistència del seu president, Vicente Salvador Ferriz, del seu secretari general, José Manuel Ricart, i de Andrés Bañón Martínez, secretari de l'Ajuntament de Caudet.

Després del I Congres d'URV, en octubre de 1979, en el que deuria d'eixir una definició política del partit, es dia que dins d'URV existien tres tendències ideològiques: una de dretes, una definició marxista i una tercera progressista i republicana, sent esta última la que pareixia contar en major recolzament dins del partit.

Es volia definir al partit com de centre-esquerra i tal volta substituir el terme "regionaliste" per "nacionaliste" en les seues sigles. Després del Congres, es creà Esquerra Nacionalista Valenciana (URV) afirmant els seus directius que despuix del I Congres els sectors mes conservadors havien abandonat el partit.

Per tant, Unió Regional Valenciana va transformar-se a partir d'octubre de 1979 en Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), que integrava al sector mes nacionaliste i d'esquerres i la corrent mes moderada i de centre-dreta d'URV, abandonà el partit i va fundar en 1982 el partit Unió Valenciana (UV).

Vore també

Enllaços externs