Esteban González Pons

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Esteban González Pons
Esteban González Pons
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Advocat i polític
Naiximent: 21 d'agost de 1964
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Esteban González Pons (Valéncia, 21 d'agost de 1964[1]) és un advocat i polític espanyol.

Biografia[editar]

Llicenciat en Dret i doctor en dret constitucional per l'Universitat de Valéncia en l'any 1990. Ha segut professor de Dret constitucional en l'Universitat de Valéncia i va eixercir com a advocat. Militant del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, fon triat senador en les eleccions de 1993, 1996 i 2000 per la Circumscripció electoral de Valéncia. En l'any 2003 renúncia al seu escà en el Senat al ser nomenat conseller de cultura, educació i deports en el govern valencià de Francisco Camps. En 2004 fon nomenat conseller de Relacions Institucionals i Comunicació, cartera que compaginà en la càrrec de portaveu de la Generalitat Valenciana. En l'any 2006 passà a ocupar-se d'Ordenació del Territori i Vivenda. En maig de l'any 2007 fon triat diputat en les Corts Valencianes i passà a ser portaveu del PP en la càmara, pero abandonà el seu escà per a encapçalar la llista del PP per la província de Valéncia en les eleccions generals del 9 de març.

Fon triat diputat, i despuix del XVI Congrés del PP, celebrat en Valéncia, fon nomenat Vicesecretari General de Comunicació del PP.

Controvèrsia

Controvèrsies[editar]

A pesar d'afirmar en distintes ocasions que el valencià i el català no son lo mateix[2][3], i a pesar d'haver mostrat en diverses ocasions estar en contra dels països catalans i del pancatalanisme[4], en 1997, participà en un pacte denominat Pacte de Reus, en el qual el PP se comprometia a oficialisar el català en la Comunitat Valenciana per mig de la creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Dictàmen de la AVL[editar]

Sobre el dictàmen de la AVL:

La AVL dictamina que el valenciano y el catalán son la misma lengua. Los académicos resaltan que el pueblo valenciano tiene "unas señas de identidad propias que percibimos diferenciadas de las de otros pueblos que utilizan nuestra lengua... González Pons asegura que el contenido del consenso "avala la posición" del Gobierno de la Generalitat.

Vore també[editar]

Referències[editar]

Enllaços externs[editar]

Commons