Plaça de la Mare de Deu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
(Redirigit des de «Plaça de la Mare de Déu»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Vista de la Plaça de la Mare de Déu vista des d'el Micalet.

La Plaça de la Mare de Deu o Plaça de la Sèu o Plaça de la Catedral és una plaça de la ciutat valenciana de Valéncia. Situada en un lloc central de la ciutat, és la heredera de l'antic fòrum de la Valentia romana. Al seu voltant s'encontren tres dels edificis emblemàtics de la ciutat: la Catedral de Santa Maria, la Basílica de la Verge dels Desamparats i el Palau de la Generalitat.

Localisació i descripció[editar]

La Plaça de la Verge s'encontra en el districte de Ciutat Vella, en el barri de la Sèu. La plaça té forma irregular, encara que tendix a ser un quadrilàter. És totalment peatonal. Està llimitada, al est, per la Basílica de la Verge dels Desamparats; a l'oest, pels jardins del Palau de la Generalitat i per un edifici de vivendes particulars; al nort, també per edificis de vivendes particulars; al sur, per la Catedral i per la dita Casa Vestuari, que servix de lloc de reunió als membres del Tribunal de les Aigües abans i despuix de les seues sessions front a la Porta dels Apòstols de la catedral. En la frontera de la Casa Vestuari s'encontra una placa conmemorativa de la visita a la plaça del papa Juan Pablo II, el 8 de decembre de 1982.


Monuments, edificis i museus de la Ciutat de Valéncia · Escutdevalencia.png
Llonja de Valéncia · Estació del Nort · Catedral de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau de la Generalitat · El Micalet · Palau de Justícia · Torres de Quart · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · Plaça de l'Ajuntament · Sant Joan del Mercat · Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Torres dels Serrans · Plaça de la Mare de Déu · Palau de Benicarló · Plaça del Mercat