Palau de l'Exposició

Palau de l'Exposició de Valéncia

El Palau Municipal, hui nomenat Palau de l'Exposició, està situat en el carrer Galicia nº 1, per raere del passeig de l'Albereda, en un entorn privilegiat de la ciutat de Valéncia en plena expansió, excelentment comunicat i rodejat d'espais oberts.

En l'any 1909 es va celebrar en Valéncia una important Exposició Regional que es prolongaria fins a l'any 1910 en el caràcter de Nacional, constituint un acontenyiment ciutadà sense precedents en la Valéncia de principis del sigle XX. Casi trescents expositors d'un centenar de localitats varen mostrar els seus productes en un recint de setze hectàrees situat junt al Passeig de l'Albereda. L'event i les construccions que ho varen acompanyar, com el nou pont de formigó armat dissenyat per l'ingenier José Auban en 1908, varen servir per a consolidar l'expansió de la ciutat cap al nort, donant orige en el temps a un nou barri "de l'exposició" en recort d'aquella important celebració.

El palau de l'Exposició es va construir com a sèu municipal per a aquell event sent lloc de festes i recepcions. Formava part dels diferents edificis construïts per a l'Exposició celebrada en Valéncia en l'any 1909, que, en la seua majoria, varen ser demolits a l'acabar-se dita Exposició. Només alguns edificis es varen salvar de la desaparició i varen ser reutilisats en atres fins, entre ells, el Palau de l'Exposició.

La construcció de l'edifici va ser assignada per l'Ajuntament de Valéncia al prestigiós arquitecte Francisco Mora Berenguer, que va tindre que alçar este Palau en a soles setanta dies per a complir en la data d'inauguració de l'Exposició, el 22 de maig de 1909.

El seu estil tracta d'evocar els edificis més representatius del gòtic florit de la ciutat, fusionant-se en un sol conjunt l'arquitectura civil, militar i religiosa de l'época.

Vore tambéEditar

ReferènciesEditar

Enllaços externsEditar

Commons


Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia ·  
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans