Enrique Velarte

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Enrique Velarte Navarro
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Empresari
Naiximent: 1971
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 2 de març de 2018
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Enrique Velarte Navarro (Valéncia, 1971 - † 2 de març de 2018), fon un empresari valencià.

Biografia

Quan tenia catorze o quinze anys, son pare començà a fabricar rosquilletes que despuix d'una crisis s'havien deixat de vendre. Son pare conegué tots els secrets de les rosquilletes artesanes gràcies a l'agüelo. Sa mare s'encarregava del despaig dels productes del forn darrere del mostrador junt a les dos germanes de Vicent. Vicent heretà el negoci de son pare, qui fon soci-fundador de l'emissora de ràdio 97.7 La Radio. Enrique ajudava a son pare en el forn. Enrique anava al colege pero despuix de les classes acabava en el forn. Se sentia a gust. Una volta que acabà el bachiller, als dihuit anys, s'incorporà a l'empresa familiar. Es tragué el carnet de conduir i començà de repartidor. Ell portava les comandes als almagasens i distribuidors. Son pare faltà de repent als 58 anys.

Son pare fon dotze anys alcalde pedàneu, una persona entregada al seu poble, que contava en 8.000 habitants, i defengué l'ideari valencià. Li agradaven les tradicions com el Tir i arrastre. La piscina municipal porta el seu nom per acort municipal.

Els fills d'Enrique estudiaren en el colege Ausias March de Picassent. La seua filla arribà a ser fallera major infantil de la comissió i el seu fill, president. Arribant a ser la comissió més numerosa en 1.300 persones.

Tingué un temps d'entrada en la política, un partit segregat d'Unió Valenciana pero no li agradà el tema polític.

Enrique Velarte fallí als 47 anys en un accident de tràfic, el 2 de març de l'any 2018, prop de la pedania de la ciutat de Valéncia, Castellar-L'Oliveral.

L'empresa

L'empresa Velarte naix en l'any 1969, a partir d'un forn familiar, en la pedania de Castellar-L'Oliveral pero la fàbrica es quedà menuda. En l'any 1999 s'inaugurà la nova fàbrica. L'empresa valenciana té la seua sèu i fàbrica en la població valenciana de Catarroja. L'empresa Velarte dona treball a 130 treballadors i és una empresa valenciana molt reconeguda, inclús internacionalment.

L'empresa Velarte fabrica uns quaranta millons de paquets de rosquilletes a l'any i dona el 1% de la seua producció a entitats benèfiques i culturals.

A partir de l'any 2009 l'empresa conseguix una consolidació de l'exportació a països com Alemània, França, Itàlia o Portugal.

Reconeiximents

En l'any 2005 l'empresa Velarte obté el certificat ISO 9001/2000, coincidint en el llançament del seu producte més afamat Artesanas Velarte.

En 2008 s'obtenen els certificats IFS i BRC de reconeiximent internacional que avalen els seus sistemes de seguritat alimentària.

Vore també

Enllaços externs