Esquerra Republicana del País Valencià

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logo d'Esquerra Republicana del País Valencià

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) és un partit polític nacionaliste català i pancatalaniste[1] d'ámbit valencià que seguix les directrius de la seua matriu, Esquerra Republicana de Catalunya, de la qual es simplement una filial. La majoria dels membres de la seua eixecutiva són ex-militants de l'organisació terrorista Terra Lliure[2]. El seu president és des de l'any 2000, Agustí Cerdà, ex-militant del braç polític de l'organisació terrorista Terra Lliure, Moviment de Defensa de la Terra i Catalunya Lliure[3].

El partit naixqué en l'any 2000 per la fusió de Esquerra Republicana de Catalunya en Front pel País Valencià. ERPV propon la integració de la Comunitat Valenciana com una regió del utòpic imperi català (Països Catalans).

Esquerra Republicana del País Valencià conta en una divisió jovenil, JERPV. Esta organisació jovenil fon creada en l'any 2005 i es dedica a embrutar la ciutat de Valéncia en pintades pancatalanistes.

El partit ultra no té representació en les Corts Valencianes i es troba molt llunt de superar la barrera del 5% per a obtindre la representació en un 0,49% dels vots en les eleccions de l'any 2007, dispon a soles de 5 regidors en tot el territori valencià.

L'unica representació significativa es la del seu Secretari Agustí Cerdà, que es Diputat d'ERC des de l'any 2004 en les Corts Espanyoles, representació obtinguda presentant-se en les llistes d'ERC per la circunscripció electoral de Barcelona.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]