Usuari discussió:Cavaller de la Ploma

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
¡Hola, Cavaller de la Ploma!. Te donem la benvinguda a L'Enciclopèdia en valencià
Gràcies per participar en el proyecte. Esperem que la colaboració te resulte agradable i que aprofites la teua estància ací.
L'Enciclopèdia en valencià és una enciclopèdia de contingut lliure que va nàixer en decembre de 2007; des de llavors s'han fixat varis principis definits per la comunitat. Per favor, dedica un temps per a explorar els temes següents, abans d'escomençar a editar en L'Enciclopèdia.
Els 5 pilars de L'Enciclopèdia.
Principis fonamentals del proyecte
.
Ajuda.
Manual general de L'Enciclopèdia
.
Tutorial.
Solicita ajuda personalisada en les teues primeres edicions
.
Zona de proves.
Per a que realises proves d'edició
.
Portal de la Comunitat.
Portal a on debatre en atres usuaris i sobre L'Enciclopèdia
.
Escriure correctament en valencià
Utilisa totes les ferramentes per a escriure artículs en valencià
Coses que no es deuen fer.
Resum d'erros més comuns a evitar
.
Deprén a editar pàgines.
Guia per a crear artículs
.
Actualitat en L'Enciclopèdia.
L'actualitat i senyes actuals sobre L'Enciclopèdia
.
Buscar en L'Enciclopèdia.
Busca tot lo que vullgues en L'Enciclopèdia
.
Café.
A on pots preguntar a atres enciclopedistes
.
Com utilisar Plantilles.
Un resum de com utilisar plantilles i quadros

Si no hablas valenciano puedes leer la versión en castellano de esta pagina y visitar nuestra Embajada y la introdución sobre L'Enciclopèdia en castellano.

If you don't speak Valencian, you can read the English version of this page and our Embassy and the introduction about L'Enciclopèdia in English.


Esta es la teua pàgina de discussió, en la qual pots rebre mensages d'atres enciclopedistes. Per a deixar un mensage a atre enciclopediste deus escriure en la seua pàgina de discussió, si no, no serà notificat. Al final del mensage deus firmar escrivint quatre ~~~~ o pressionant el botó mostrat en l'image. Recorda que els artículs no se firmen.


Esperem que passes bons moments en L'Enciclopèdia en valencià.

Yo soc u dels administradors de Uiquipèdia.

En realitat Uiquipèdia no és un proyecte que haja llançat cap associació, sino un proyecte d'una o varies persones que decidiren crear-la, a causa de la negativa del portal Wikipedia de crear un Wiki en Valencià.

Referent a l'escritura, ací s'usen les Normes del Puig, com pots contemplar en portada (que està protegida per a evitar vandalismes, que ya mos ha passat).

¡Un salut!


Per cert, estem temporalment inactius, ya s'informarà de canvis. Mixalberto 09:14, 16 abr 2008 (PDT)Benvingut a la Uiquipèdia, Cavaller de la Ploma.
Primer que tot, dir-te que sí, que soc u del administradors. Vaig a contestar-te.
1. - Els/Els propietari/propietaris de la Uiquipèdia és/són privat/s. No rep cap subvenció. Els “admins” pots vore-los en el llistat d'usuaris.
2.- La paraula escrita "uep" ixqué del II Congrés de Llengua Valenciana, i encara que no està normativisada pel moment, ya se fa us d'ella fa temps coloquialment. Ya se sap que la Llengua la fa el Poble, anem fent camí.
3,- Com persones que som els usuaris, també cometem erros. Pero per ad això, tot lo món pot contribuir en la Uiquipèdia, només publicant artículs, també corregint les faltes ortogràfiques. Ací s'escriu segons les Normes del Puig. Per atra banda, respectem a la www.idiomavalencia.com, per la seua llavor de conscienciació i per lluitar per la continuïtat de la autèntica i genuïna Llengua Valenciana, encara que no seguixca les normes de la RACV.
Espere haver segut d'ajuda i aclarit les teues dubtes.
Salutacions. --Ssurfer 04:28, 17 abr 2008 (PDT)

Els canvis tècnics s'han aplacat fins a Juliol, no obstant, tots els canvis/edicions/aportacions es recuperaran. Si vols anar contribuint, pots fer-ho, pero Uiquipèdia no carregarà ràpit fins que fem els canvis tècnics. --Admin 08:21, 20 maig 2008 (PDT)

Enllaços portada

A partir d'ara les millores per a la portada es debatran en la discussió de la portada. Respecte als enllaços, dir-te que es llevaran quan creem els portals temàtics, pots escomençar pero yo volia esperar a tindre artículs sobre totes les temàtiques.--Admin 12:30, 7 jul 2008 (PDT)

Discussió portada

Si no podies editar la discussió era perque només la poden editar els usuaris registrats per a evitar vandalisme.--Admin 13:31, 12 jul 2008 (UTC)

Tildes

Les tildes se poden utilisar en tot, el problema en la teua image ha segut una excepció, no sé el motiu, pots vore eixemples on sí que funciona la tilde: Llengua valenciana--Admin 16:48, 14 jul 2008 (UTC)

¿Plagi o no plagi?

Tenim autorisació per a copiar el contingut de www.idiomavalencia.com, ara bè, veig que hi ha artículs d'esta web que no son propietat de l'autor de la web, com el que tu has marcat d'un tal Domingo Gimeno Peña ¿Saps algo d'este autor? --Admin 09:45, 17 jul 2008 (UTC)

El principi de qualsevol Wikipedia és crear una enciclopèdia online. Si els artículs son compatibles en la llicència de Uiquipèdia ¿Per qué no utilisar-los? Està clar que eixos artículs, que ya porten mesos en Uiquipèdia, no reunixen les condicions d'estil, pero només hi ha que wikificar-los i afegir informació o alguna image, poden ser un perfecte punt de partida per a un artícul de calitat.--Admin 14:11, 17 jul 2008 (UTC)

Ho sento

Caldría aprofondir en les raons de la negativa de la wikipedia i assumir la crua realitat

Dubtes

Hola!

Com se creen noves categories?? Yo ho faig d'una forma pero no se si es la correcta.

Atra pregunta: Com o qui pot crear noves plantilles??

Gracies!Silla Blava 00:06, 19 dec 2008 (UTC)


Vale puix seguire fento com ho fea fins ara.

De les plantilles no saps res no??Silla Blava 00:14, 19 dec 2008 (UTC)

Seria questio de diro als administradors. Per cert que ningu s'espante de vore que escric tant en uiquipedia, es lo que te estar en el paro i haver descubert que m'agrada prou aixo de traduir texts al valencià. Ne tinc un fum preparats per a pujar-los.Silla Blava 00:20, 19 dec 2008 (UTC)

Aixo espere yo tambe, trobar faena pronte. Mirar la wiki en català i aixo? Puix en aixo del Salt ixe me llevara molta faena. Tu no saps les "panchaes" a traduir frase a frase que me pegat.

Gracies!Silla Blava 00:32, 19 dec 2008 (UTC)

Subcategories i categories

Si un artícul està en una categoria que és subcategoria d'atre artícul, no és precís ficar l'artícul en la supercategoria i en la subcategoria, només seria precís ficar-lo en la subcategoria més concreta. --Admin 14:08, 19 dec 2008 (UTC)

Us de les discussions

L'us de les discussions dels artículs està reservat per a discutir els possibles desacorts d'edicions, aixina que no tingues por en editar els artículs aportant punts de vista i referències verificables.--Admin 18:22, 31 dec 2008 (UTC)

Sí que la tenim, és {{noneutral}}, pero com t'he dit, no poden existix desacorts si no existix atra proposta de redacció, per lo tant esta plantilla està reservada per a guerres d'edicions, en les quals se bloqueja l'artícul.--Admin 17:07, 1 gin 2009 (UTC)

Convencions de Uiquipèdia

Totes les convencions d'estil o de lo que siga, son les mateixes que les de wikipedia en castellà, per eixemple, per a les convencions de títuls: http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Convenciones_de_t%C3%ADtulos. Pròximament seran traduïdes a Uiquipèdia, pero mentrestant... --Admin 22:16, 8 gin 2009 (UTC)

Respecte a lo de la normativa.

Si la qüestio tampoc es que siga la forma d'accentuar o deixar d'accentuar, que es una cosa que molts valencians se plantegen, si no que la RACV deuria admitir certs castellanismes que son hui per hui generals i simplificar un poquet l'escritura (ademes de l'admissio de mes -D- mudes com -ADET (i derivants) o -ADOR (i derivants)). En realitat esta proposicio esta molt recolzà per valencianisme, inclus Coalicio Valenciana, que te un filolec propi que parla en la RACV per a vore que fem en la accentuacio i la actualisacio. Resulta que un alt carrec de la seccio de Llengua de la RACV te certes relacions en certs partits politics (i no es Coalicio Valenciana) i certes "academies" si es que es pot dir aixina a una cosa comla AVLLp (Academia Valenciana de la Llengua panocha).

Yo crec que com a mínim lo de Fero en conte de Fer-ho o lo de ficar "hu i heu" en conte de "ho" no te tanta importancia, pero si que s'admitixquen verps com admitir o concluir ademes del admetre i concloure i com ya he dit abans, certs castellanismes que son totalment generals en el valencià parlàt hui per hui.

Gracies per la teua resposta. --Valencia es llengua 01:44, 10 gin 2009 (UTC)

El castellanismes que tu dius, segons tu no es troben en el parlar valencià, no se si parles valencià de veritat, pero el castellanismes que gasten (casi se poden contar en els dits de la ma) estan totalment inclosos dins del valencià parlàt hui per hui, estos serien: Hasta/fins, menos, Entonces, recibir, 4 verps en les que se canvia la terminacio -cloure per -cluir, 4 verps en els que canvia la terminacio -metre per mitir i yo diria que no n'hi han mes castellanismes.

A part, no se canviaria la llengua, sino la normativa, de fet, acostantla mes al valencià parlàt, que es lo important. Resulta que m'enviaren un mensage en un articul parlant sobre un problema que n'hi ha en u dels caps de la seccio de llingüistica que te alguna cosa a vore en la AVL (Solament cal vore que aceptà les seues normes d'accentuacio poguent gastar atres, i que incluix "Nosatres" en conter dels tipics i valencians "Nosatros, Mosatros".

¿Filolec? En el cas de Coalicio no es EXACTAMENT la normativa, pero (crec) que esta normativa es basa en la que va fer la RACV fa ya molt de temps (que despres actualisà acostantse a la AVL, i no parle soles de l'accentuacio), aixo si, Coalicio te un filolec propi, no em digueren el nom, pero bah. I com ya he dit, lo que importa no es el filolec, o la normativa ni modificar cap llengua (ya que no se modifica) sino acostarse ad esta. --Valencia es llengua 18:06, 15 gin 2009 (UTC)

Corrector

Hola, lo d'instalar el corrector ortogràfic, se que existix un plugin per a dokuwiki, pero no he trobat cap per a mediawiki, de totes formes, ho miraré a partir de febrer, en acabant de migrar Uiquipèdia a un nou servidor (per fi anirà ràpida). Estic al tant sobre el usuaris que no utilisen cap normativa oficial, se tindria que donar un toc d'atenció. Gràcies per les sugerències--Admin 23:57, 19 gin 2009 (UTC)

Respecte a la normativa

Hola, a mi crec que ya em coneixes soc "Valencia es llengua" ¿t'enrecordes queu vaig propondre eixa normativa? Deixí aço durant un temps i me digueren que se podien usar estes normes i dic, torne, pero ya no m'enrecordava de la meua contrasenya jajaja. En fi, pues tornaré a utilisar la RACV, pero n'hi han castellanismes als quals no vaig a deixar a una banda (fins, menos, recivir i crec que res mes) ya que no em pots dir que no els has sentit mai. Respecte a Carlemany o bisbe això es directament que no aní al diccionari i per tant vaig utilisar castellanismes. En fi, respecte a lo que em digueres de si accentuacio i no accentuacio, ¿com ham quedat al final? ¿Es permet el no gastar els accents?. I atra cosa mes, torne a dir que encara que la RACV es molt recolzada, les actualisacions son encara mes recolzades. ATRA COSA MES, necesite que m'ajudes en aço, tinc aci una llista dels articuls que HA DE TINDRE QUALSEVOL WIKIPEDIA, t'el pase:

http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Lista_de_art%C3%ADculos_que_toda_Wikipedia_deber%C3%ADa_tener

Aixina que termine Andorra i me fique en aço, ajuda'm, i anem a seguir un orde. S'ho dire a Admin --Vixca Valencia 22:17, 20 gin 2009 (UTC)

Home per a mi la iniciativa de Idioma valencià, que no és l'únic grup o web la gasta i la té com a pròpia, s'acosta moltíssim, moltíssim més a el que yo parle, en canvi la RACV que també s'acosta molt al meuparlar, te unes cosetes (quatre cosetes eh, no son tantes) que bah, s'allunta un poc més del meu parlar, i de tots els parlar valencians que conec, a part de que esta normativa que yo te dic, si que se gasta en fer llibres, alguns en conte de llibres son articuls, nose, alguns esque ya els llig publicats en inernet. En fí, la qüestió no és esta, com ya t'he dit, tenim que començar a fer els artículs que qualsevol wikipedia ha de tindre i preucpar-se manco de la normativa que és un tema que hui per hui està entre el Congrés de la Llengua alenciana o algo aixina i la RACV. ¡Aixina que a trebalalr chic! ¡A ficarse en els artículs! ;)--Vixca Valencia 23:05, 24 gin 2009 (UTC)

Ya ha terminat.

Bo, finalment ya ha terminat l'artícul d'Andorra, que en acabant d'un temps si conectar-me l'he terminat. Ara em ficaré en la llista que t'he deixat ací i que espere que tu o atres persones s'hagen ficat en ell. Comence YA.

Salutacions! --Vixca Valencia 19:10, 9 febr 2009 (UTC)

Llista d'artículs imprescindibles en tota enciclopèdia

Hola, estem treballant en completar la Llista d'artículs imprescindibles en tota enciclopèdia. ¿Mos ajudes?RoX 13:52, 22 març 2009 (UTC)

ayuda

Hola, he hecho este artículo. Mira a ver si es´tá en correcto valenciano, por favor. son sólo dos líneas.

Creo que se traducen los nombres de CCAA y de provincias así como algunas ciudades importantes y que hayan tenido referencia escrita en valenciano. El resto, en su nombre original. --Chabi 23:11, 28 març 2009 (UTC)


Esbozos

Por favor, si puedes. Intenta hacer unos cuantos esbozos (terminar la categoría de compositores, por ejemplo). Mañana no podré hacer nada así que me despido hasta el lunes.

Siento no poder ser de más ayuda, la verdad es que sólo puedo poner plantillas y pedir que se traduzca este u otro artículo para ir haciendo que este proyecto sea cada vez más fuerte. A ver si podemos ir añadiendo más artículos y llegar pronto a los 1000. Bona nit i fins el dilluns. --Chabi 23:21, 28 març 2009 (UTC)

Gràcies

Gràcies a tu, home! ;) Mixalberto 23:38, 28 març 2009 (UTC)

Romanç valencià

No estic d'acort en els últims canvis que has fet en romanç valencià. Pots vore-ho en Discussió:Romanç valencià. Socarraet 12:45, 17 maig 2009 (UTC)

Plagi

Les donzelles de Lleida Hola, volia dir-te que en el seu moment varem demanar autorisació a Idioma Valencià per a l'us dels seus artículs i per mail me contestaren que l'única condició era posar la referència.

De totes maneres lo retocaré.--Chimo 08:39, 5 juny 2009 (UTC)

Alpuente/Alpont

Bona nit antes de res.

Yo he sigut el que ha canviat el nom de l'articul en qüestio, igual que en el seu dia quant el vaig publicar el vaig nomenar "Alpont". Me pareix molt be tot lo que dius en la discussio de l'articul, pero yo en el seu dia me vaig bassar en uns vocabularis que tinc en casa editats per la RACV, on ixen els noms en castellà i en valencià de tots el pobles y ciutats del Regne (dit vocabulari venia en Las Provincias ya fa un grapat d'anys). Vaig pensar que ixa era la forma correcta, pero aixo la vaig ficar. Pero, un dia vaig vore que algu havia creat una plantilla que es diu "Pobles de Valéncia" en la qual figurava "Apluente". Vist aixo i que a mi aixo de "Alpont" no m'acabava el vaig renomenar. Si filem tan fi, molts dels noms del pobles que figuren en la plantilla que te dit, no se corresponen en el vocabulari este que tinc de la RACV, llavors a qui fem cas?? Saluts!!

Silla Blava 22:54, 7 juny 2009 (UTC)

Exacte ixe es el vocabulari que me referisc el de l'any 1992 mes o menys, puix ahi ix Alpuente en castellà i Alpont en valencià, com tambe ix Tuejar en castellà i Toixa en valencià (este ultim no fa molt de temps se nombre en Valencia Freedom com que dir Toixa era catalanisar el nom del Poble), llavors a qui fem cas? Si en el corrector te referises al del Open Office, ixe es el que gaste per a les meues correccions, i si escric Alpuente me marca com que esta malament, pero no me dona opcio adeqüada per a corregir-ho. —Silla Blava 23:32, 7 juny 2009 (UTC)

Aixina heu farem. Saluts—Silla Blava 09:35, 8 juny 2009 (UTC)


¡A pels 5.000 articuls!

L'edicio dels articuls de dates (anys, decades, sigles, mesos, etc) està practicament ya finalisada. Anem a pels 5.000 articuls. Es celebrara igual que l'atra volta, en el numero 5.000 damunt del logo de Uiquipèdia i en un Comunicat de prensa. ¡Anem a pels 5.000 entre tots!. --Valencian 00:31, 12 juny 2009 (UTC)

Plasme la proposta de Rox per a que tots lo millorem i aportem i aixina tingam un 5.000 de lux.[1]--Chimo 12:25, 15 juny 2009 (UTC)


Correccions en la Portada

Gracies per les correcions en la portada de Uiquipèdia. Ya està modificat. Per a qualsevol correccio important en el futur pense que seria millor si ho clavares directament en la pagina de discussio de 1 o 2 dels Administradors, perque aixina es donem conte segur.

Per eixemple, la correccio que feres farà 1 mes de l'image destacada de "Tip" no l'havia vista (acabe de vore-la) perque moltes voltes es pert entre l'embroll de "canvis recents" i es dificil seguir-ho. Pense que seria mes facil per a tots aixina.

La majoria de vegades si veus alguna falta en la "Portada" es perque son paraules que els correctors actuals no detecten o no senyalen i no te dones conte. Pero vaja, efectivament, alguns errors son directament culpa nostra i no dels correctors.

I, per favor, torna a dir-nos si veus alguna cosa o erro que es tinga que corregir. Ajuda a que tot estiga com toca.

Moltes gracies per la teua ajuda. --Valencian 13:48, 5 ag 2009 (UTC)


Correcio

Ya està corregit lo de la portada del Centenar de la Ploma. Moltes gracies. --Valencian 11:01, 1 set 2009 (UTC)

Ademés

A més no, Ademés. (https://www.llenguavalenciana.com/diccionari/) --Vixca Valencia 17:06, 2 set 2009 (UTC)

Ademés

A més no, Ademés. (https://www.llenguavalenciana.com/diccionari/) --Vixca Valencia 17:08, 2 set 2009 (UTC)


El repte dels 6.000 artículs

Comentava l'atre dia en atre usuari de Uiquipedia, que estaria be arribar als 6.000 artículs d'ací a Nadals i celebrar els 6.000 artículs en una copeta de cava valencià en la ma estos nadals. ¿Que vos pareix l'idea?.Yo pense que poc a poc podem arribar.

Nomes nos falten 600 artículs i queden casi 4 mesos sancers. Ya ho conseguirem en els 5.000 artículs, que arribarem inclús abans de lo que pensàvem. Crec que esta volta segur que també podem conseguir-ho poc a poc. Salutacions: --Valencian 20:58, 9 set 2009 (UTC)

Mar Mediterràneu

Si veus qualsevol cosa que es incorrecta en un artícul, pots canviar-la tu mateixa directament. Es mes ràpit que posar-lo en la Discussió de l'artícul, que nos donem conte nosatros, etc. Gràcies per la correcció. Ya està corregit. --Valencian (discussió) 16:44, 15 nov 2010 (PST)